Crèmesoep van zuurkool

Eekhoorntjesbrood, raapstelen, venkel, meloen, mosterd, kreeft en zuurkool. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt in dit restaurant er wel soep van gekookt. Al vanaf het allereerste begin in 1968 staat het al op de kaart en is dat het meest populaire gerecht dat wordt gekozen.

Kimchi in de keuken

Je komt het overal tegen, vaak onbewust en wordt bij veel dagelijkse gerechten toegepast; fermenteren! Typische voorbeelden zijn yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, miso, tempeh, droge worst en azijn. Fermenteren is sinds vele eeuwen een van de meest gebruikte manieren om voedsel en dranken te bewaren. We zijn op zoek naar een nieuw garnituur voor bij de wilde eend en gaan daarvoor gebruik maken van deze eeuwenoude techniek!

Peulvruchten soep en salade á la Tonny

Bij ons in de keuken van De Kromme Dissel zijn we dol op peulvruchten!

Denk maar eens aan rode linzen, crème van zwarte bonen en kikkererwten voor de humus. Je kunt er eindeloos mee combineren. Het is één van de meest gebruikte producten bij het samenstellen van onze gerechten. Door de grote verscheidenheid aan soorten raak je niet snel uitgekeken op de kleur, smaak en vorm. Daarbij zijn ze ook nog eens heel gezond!

Caesar Salade à la Tonny

Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.

De mooie wereld van Oostenrijk.

Van jongs af aan kom ik al in Oostenrijk, de typische cultuur en gastronomie spreekt mij enorm aan. De liefde voor Oostenrijkse wijn begint tijdens de wintersportvakantie met mijn ouders in hotel De Gruner Baum. De eigenaar nodigde ons uit voor een ‘Sontags wein’ en toen....

Hert Wellington met madeira mousse

Eerst in de oven, dan een kwartiertje rusten en dan aansnijden en direct
serveren. Het is een spannende bereiding en de timing luistert nauw maar wel een heerlijk wild gerecht!

Wie ben ik: Luca Duppen

Naam: Luca Duppen
Geboortejaar: 1995 
Functie: Medewerker Bediening
Waar kom je vandaan: Het geweldig mooie Renkum

Ronnie Brouwer bij BNN tv programma Kassa

Nederland is bekend om het brouwen van bier en het stoken van jenever. Maar wijn halen we meestal uit Frankrijk, Spanje en andere warme landen. Toch is dit snel aan het veranderen, want er worden steeds meer wijnen op Nederlandse bodem geproduceerd en ze smaken steeds beter.

Vacature: Ambulant medewerker bediening

Voor deze vacature zoeken we een ambulant medewerker die het team tijdens de avonduren voornamelijk doordeweeks ondersteunt. Vind je het leuk om naast je baan of naast je studie nog een paar uur te werken in de topgastronomie? Dan is dit jouw kans.

Crèmesoep van eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood of te wel de “ Boletus Edulis” is een geweldig product, dat zelfs hier in Heelsum in het bos groeit. De mogelijkheden van deze wilde paddenstoel zijn oneindig. Heb jij deze heerlijke soep al eens gemaakt?

Hoe word je een goede kok?

Op Instagram zie je steeds meer fantastische plaatjes van gerechten en producten voorbij komen en het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zo in een Michelinster-restaurant aan de slag kan. Maar is dat ook echt zo?

De Kromme Dissel Cadeaukaart

Wilt u een keer iemand verrassen met een diner of lunch bij De Kromme Dissel? Dat Kan! Vanaf nu kunt u een echte Kromme Dissel Cadeaukaart bij ons bestellen in de Fletcher Giftshop.

Wie ben ik: Beate Losko

Mijn naam is Beata Losko, ik ben 35 jaar en geboren in Polen. Daar heb ik 5 jaar Hospitality gestudeerd en voor deze studie ook in verschillende horeca bedrijven stage gelopen.

WIE BEN IK: BASTIAAN BESARIS

Leer Bastiaan Besaris, assistent maître kennen: Als broekje van 14 ben ik begonnen als hulpje bij de cafetaria op de hoek. Daar ben ik besmet geraakt met
het horeca virus!