Leer Milan Adriaansen uit Coevorden kennen.
Met de Balfego tonijn maken wij een heerlijke amuse. De vis wordt duurzaam gevangen in de heldere wateren van de Middellandse Zee. Een prachtig product om mee te werken. Én het is verantwoord om met deze tonijn aan de slag te gaan.
Ik ben begonnen als afwasser als bijbaantje en ik mocht helpen met hapjes maken. Ik vond het steeds leuker worden en het ging ook steeds beter. Nu kookt Niek in De Kromme Dissel als ambulant/ leerling. Lees door om Niek beter te leren kennen.
Op 11 mei stond chefkok Tonny Berentsen te koken bij de 36e Tour asperge in Leende voor het goede doel: Mag ik dan bij jou.
We delen het recept van onze paella kroketjes die heerlijk zijn in de zomermaanden. Wij combineren deze snack in het restaurant met gebakken langoustine maar ze doen het ook goed bij een biertje of heerlijk glas wijn in de zon.
Ik heb een geweldige en unieke mogelijkheid gekregen om het grote wijnhuis Torres te bezoeken. Tijdens een driedaagse reis, dat volledig vol was gepland, kregen we meerdere wijngaarden te zien met aansluitend een proeverij en een lunch of diner met de betreffende wijnen.
Oosterschelde kreeft staat weer op de kaart. Maar wat is het, waar komt het vandaan en waarom is deze kreeft lekkerder dan andere kreeften? Lees het in dit artikel en bereid zelf ook een kreeft als een prof!
In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Deze delicatesse, die vaak beschouwd wordt als de koningin der groenten, heeft een speciale plaats in de Nederlandse culinaire traditie. Hoewel witte asperges overal in het land worden geteeld, zijn er twee regio's die bijzonder bekend staan om hun productie: Limburg en Gelderland.
In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Dit is een heerlijk recept om thuis eens na te maken! Heilbot met langoustine, asperges en schuim van raapsteeltjes
Kerst is voor ons altijd een moment van terugkijken. We hebben een super mooi jaar gehad en daarom willen we u bedanken.
Een bruisend aperitief voor de feestdagen!
Een Frans klein cakeje waar je je vingers bij opeet!
Wat is nu het verschil tussen lokeenden, wilde lokeenden, schieteenden en kooieenden? In dit artikel zullen we de verschillen uitleggen!
Naam : Jisca Wiersema
Geboortejaar : 24-10-2003
Functie : Medewerker bediening
Ook voor de komende zomervakantie heeft onze cocktail specialist Jeroen een heerlijke
verfrissing gecreëerd. Deze keer deelt Jeroen het recept voor een 'virgin' cocktail of wel een 'mocktail' genoemd. Er zit geen alcoholen waardoor je er dus de hele dag en ook als je nog moet rijden van kan genieten.
Kaviaar, ook wel bekend als "het zwarte goud", staat al eeuwenlang bekend als een delicatesse vanwege zijn verfijnde smaak en luxueuze uitstraling. Bij De Kromme Dissel hebben we deze reputatie naar een hoger niveau getild door de proeverij van Persian Caviar te introduceren.
Als team maken we best lange dagen. We beginnen al vroeg met de mice en place om klaar te staan voor de lunch en het diner. Bij de werkzaamheden hoort ook een personeelsbroodje klaarmaken. Dit wordt meestal verzorgd door onze leerlingen en stagiaires. Ook al lijkt dat wat ondergeschikt werk, ze leren er enorm veel van. Ze kunnen met het bereiden van de broodjes heel veel technieken oefenen. Zo ook de bereiding van pulled porc, in dit geval pulled lam.
Restaurant De Kromme Dissel blijft record houder met 52 jaar op rij één Michelinster
.
Team van De Kromme Dissel in Heelsum trots op mooie prestatie!
Als het witte goud de kop boven de grond uitsteekt kunnen we niet wachten er mee aan de slag te gaan! We delen een recept van crèmesoep van witte asperges.
Ik heb met mijn gezin een reis gemaakt naar Davao, in de Filipijnen, het thuisland van mijn vrouw. Ik gaf me op voor de ‘tree to bar experience' op het Malagos Puentespina Farm waar ze fantastische cacao produceren. Als patissier keek m'n ogen uit. Lees snel mijn verslag!
Voorwaarden kerstkaart 2022
Jeroen geeft zijn wedstrijdrecept prijs voor de koude dagen van de winter. En het is heel lekker!
Aardpeer soep, weer wat anders als snert! Bekijk hier snel het recept!
Gefeliciteerd u heeft een nieuwjaarslot van De Kromme Dissel!
Lees snel de voorwaarden.
Wie Ben Ik: Martijn van Alst
Geboortejaar: 2004
Functie: leerling kok garde en patisserie
Een dag werken in de bediening van De Kromme Dissel. Hoe ziet dat nou eruit? Vandaag
nemen wij u mee met een kijkje achter de schermen van het begin tot aan het eind.
Patrick Wu is terug van weggeweest en gaat opnieuw het team versterken als chef patisserie
Een mes snijdt aan twee kanten, ook in dit geval. Op maandag 15 augustus ging de
keukenbrigade op pad om de messen te slijpen. Aan de ene kant een mooie
teamactiviteit om lekker na te praten over de vakantie aan de andere kant een zeer
leerzame workshop gegeven bij één van de beste messenslijpers van Nederland
Rangelrooij in Den Haag.
Tonny Berentsen geëerd door KHN Arnhem/Renkum voor 50 jaar Michelinster
Jeroen deelt een recept van een heerlijke zomerse gin cocktail.
Ik weet het nog als de dag van gister, mijn eerste Wagyu ervaring !
In 2014 mocht ik mee naar London waar het eerste stukje Wagyu vlees in Europa te eten was.
Wie ben ik: Kim Derksen
Geboren in 1996
Functie: Gastvrouw
Wie ben ik? Ronnie Brouwer
Geboren op 8 april 1973
Functie: Maître sommelier
Wie ben ik? Tonny Berentsen
Geboren op 20 maart 1969
Functie: Chef de cuisine
In het DeLaMar Theater in Amsterdam is tijdens de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin Nederland op 30 mei jl. voor het 51e jaar op rij, de felbegeerde Michelinster aan restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum toevertrouwd.
Inmiddels een klassieker voor veel (toer)wielrenners. Op zaterdag 14 mei jl. mocht er weer gefietst worden voor het goede doel. Er is 38000 euro opgehaald voor Claudia de Breij's stichting 'mag ik dan bij jou'
Wie ben ik: Eline Scholten
Geboren op 25 oktober 2002
Functie: ambulant medewerker bediening
Wat is het verschil tussen de asperges uit het zuiden en die uit het oosten zou je jezelf af kunnen vragen. Wat wel zeker is dat we een mooi en heerlijk recept met de Hollandse asperge hebben gemaakt!
In De Kromme Dissel is het een product dat ieder jaar op de kaart terug te vinden is. Toch passen we de groenten ieder jaar weer toe in een nieuw gerecht. Dit jaar hebben we een mooie saus gemaakt van de raapstelen in combinatie met tarbot, aardappelcroutons, droge worst crème van eidooier en zwart gefermenteerde citroen.
Een Afrikaanse foodtruck bij de achterdeur?
Valérie nodigt het team van De Kromme Dissel uit in hun eigen restaurant! Nadat ze ons 7 gangen menu at wilde ze onze koks trakteren op haar kookkunsten. En zo kwam ze met haar foodtruck bij ons langs. Lees hier ons verslag:
Eekhoorntjesbrood, raapstelen, venkel, meloen, mosterd, kreeft en zuurkool. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt in dit restaurant er wel soep van gekookt. Al vanaf het allereerste begin in 1968 staat het al op de kaart en is dat het meest populaire gerecht dat wordt gekozen.
Wie ben ik: Joost Helmers
Geboortejaar: 2001
Functie: leerling kok
Wie ben ik: Kiruba Somasunhdaram
Arnhem
Algemene dienst
Wie ben ik: Tobias Quik
15-12-2003
Leerling-kok
Je komt het overal tegen, vaak onbewust en wordt bij veel dagelijkse gerechten toegepast; fermenteren! Typische voorbeelden zijn yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, miso, tempeh, droge worst en azijn. Fermenteren is sinds vele eeuwen een van de meest gebruikte manieren om voedsel en dranken te bewaren. We zijn op zoek naar een nieuw garnituur voor bij de wilde eend en gaan daarvoor gebruik maken van deze eeuwenoude techniek!
We hebben voor de warmere dagen een lekkere salade gemaakt met komkommer, zeebaars en mozzarella.
Voor deze vacature zoeken we een enthousiaste fulltimer die het team komt versterken.
Wie ben ik:
Sierk Buwalda
Creative chef
Geboortejaar: 1979
Joure
Bij ons in de keuken van De Kromme Dissel zijn we dol op peulvruchten!
Denk maar eens aan rode linzen, crème van zwarte bonen en kikkererwten voor de humus. Je kunt er eindeloos mee combineren. Het is één van de meest gebruikte producten bij het samenstellen van onze gerechten. Door de grote verscheidenheid aan soorten raak je niet snel uitgekeken op de kleur, smaak en vorm. Daarbij zijn ze ook nog eens heel gezond!
De Kromme Dissel's eerste Nederlandse wijn is gebotteld!
Ga mee wildplukken langs de Rijn!
We nemen je mee op zoek naar eekhoorntjesbrood!
Dit heerlijke zomerse gerecht is voor de hobbykok best goed te maken. Met de tutorial van chefkok Tonny Berentsen moet het helemaal goed lukken.
Bekijk hier het recept en een tutorial om het Wagyu beef te bakken.
Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.
Een heerlijk recept voor in het vroege voorjaar.
Van jongs af aan kom ik al in Oostenrijk, de typische cultuur en gastronomie spreekt mij enorm aan. De liefde voor Oostenrijkse wijn begint tijdens de wintersportvakantie met mijn ouders in hotel De Gruner Baum. De eigenaar nodigde ons uit voor een ‘Sontags wein’ en toen....
Eerst in de oven, dan een kwartiertje rusten en dan aansnijden en direct
serveren. Het is een spannende bereiding en de timing luistert nauw maar wel een heerlijk wild gerecht!
Nederland is bekend om het brouwen van bier en het stoken van jenever. Maar wijn halen we meestal uit Frankrijk, Spanje en andere warme landen. Toch is dit snel aan het veranderen, want er worden steeds meer wijnen op Nederlandse bodem geproduceerd en ze smaken steeds beter.
Wilde eend, pompoentaart, tapiocaparels en chutney van pompoenparels
Na de zomer worden de pompoenen weer geoogst en dee eerste wilde eenden gekooid. De bijna rood geserveerde eendenborst combineert goed met de zoetige smaak van de pompoen en honing.
Voor deze vacature zoeken we een ambulant medewerker die het team tijdens de avonduren voornamelijk doordeweeks ondersteunt. Vind je het leuk om naast je baan of naast je studie nog een paar uur te werken in de topgastronomie? Dan is dit jouw kans.
Eekhoorntjesbrood of te wel de “ Boletus Edulis” is een geweldig product, dat zelfs hier in Heelsum in het bos groeit. De mogelijkheden van deze wilde paddenstoel zijn oneindig. Heb jij deze heerlijke soep al eens gemaakt?
Op Instagram zie je steeds meer fantastische plaatjes van gerechten en producten voorbij komen en het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zo in een Michelinster-restaurant aan de slag kan. Maar is dat ook echt zo?
Naam: Youri Pietersen, Geboortejaar: 27 oktober 1998, Functie: chef de partie
Wil jij je grenzen verleggen op het gebied van service? Ben jij dé gastheer/gastvrouw in spé? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Eerst moet je warenkennis en basistechnieken meester maken. Begin hierbij met de producten uit je eigen streek en leer deze netjes te snijden en gebruik de verschillende bereidingstechnieken.
Het is een heel makkelijk recept met een ongelooflijk lekker resultaat! Pluk op een mooie droge dag (voor 4 liter siroop) ongeveer een halve emmer mooie witte vlierbloesem.
Sinds 11 juni 2020 heb ik het genoegen om mijn collectie “moderne stillevens” te exposeren in De Kromme Dissel.
Wilt u een keer iemand verrassen met een diner of lunch bij De Kromme Dissel? Dat Kan! Vanaf nu kunt u een echte Kromme Dissel Cadeaukaart bij ons bestellen in de Fletcher Giftshop.
Proef het voorjaar met een heerlijke combinatie van asperges, raapstelen en vis.
Ik ben Tom Lamers souschef in de keuken van De Kromme dissel en al 10 jaar lid van het Nationaal kook team van Nederland.
Raapstelen zijn echte voorjaarsgroenten die ook wel eens ‘keeltjes worden genoemd. Ze zijn fris groen en hebben een licht pittige smaak.
Bak de kabeljauw eerst op de huid zachtjes aan. Voeg een klontje roomboter, de knoflook en een takje tijm toe.
Het recept om zelf Tonny's Pompoensoep te maken.
WIE BEN IK: BRANDON DE BRUIN
Geboren in Rheden in 1998
Sous-chef
Onze eigen Bastiaan is naast assistent maître nu ook gediplomeerd sommelier.