Wie ben ik: Niek Scholten

Ik ben begonnen als afwasser als bijbaantje en ik mocht helpen met hapjes maken. Ik vond het steeds leuker worden en het ging ook steeds beter. Nu kookt Niek in De Kromme Dissel als ambulant/ leerling. Lees door om Niek beter te leren kennen.

Langoustine met paella kroketjes en paella schuim

We delen het recept van onze paella kroketjes die heerlijk zijn in de zomermaanden. Wij combineren deze snack in het restaurant met gebakken langoustine maar ze doen het ook goed bij een biertje of heerlijk glas wijn in de zon.

Jeroen op wijnreis naar beroemd wijnhuis Torres Spanje

Ik heb een geweldige en unieke mogelijkheid gekregen om het grote wijnhuis Torres te bezoeken. Tijdens een driedaagse reis, dat volledig vol was gepland, kregen we meerdere wijngaarden te zien met aansluitend een proeverij en een lunch of diner met de betreffende wijnen.

Het smaakvolle debat: Witte Asperges uit Limburg versus Gelderland

In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Deze delicatesse, die vaak beschouwd wordt als de koningin der groenten, heeft een speciale plaats in de Nederlandse culinaire traditie. Hoewel witte asperges overal in het land worden geteeld, zijn er twee regio's die bijzonder bekend staan om hun productie: Limburg en Gelderland.

Recept heilbot, langoustine, rode biet en asperge

In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Dit is een heerlijk recept om thuis eens na te maken! Heilbot met langoustine, asperges en schuim van raapsteeltjes

Kerstspeech 2023

Kerst is voor ons altijd een moment van terugkijken. We hebben een super mooi jaar gehad en daarom willen we u bedanken.

Zomerse mocktail van Jeroen

Ook voor de komende zomervakantie heeft onze cocktail specialist Jeroen een heerlijke
verfrissing gecreëerd. Deze keer deelt Jeroen het recept voor een 'virgin' cocktail of wel een 'mocktail' genoemd. Er zit geen alcoholen waardoor je er dus de hele dag en ook als je nog moet rijden van kan genieten.

kaviaar proeverij

Kaviaar, ook wel bekend als "het zwarte goud", staat al eeuwenlang bekend als een delicatesse vanwege zijn verfijnde smaak en luxueuze uitstraling. Bij De Kromme Dissel hebben we deze reputatie naar een hoger niveau getild door de proeverij van Persian Caviar te introduceren.

Broodje pulled lam

Als team maken we best lange dagen. We beginnen al vroeg met de mice en place om klaar te staan voor de lunch en het diner. Bij de werkzaamheden hoort ook een personeelsbroodje klaarmaken. Dit wordt meestal verzorgd door onze leerlingen en stagiaires. Ook al lijkt dat wat ondergeschikt werk, ze leren er enorm veel van. Ze kunnen met het bereiden van de broodjes heel veel technieken oefenen. Zo ook de bereiding van pulled porc, in dit geval pulled lam.

Asperge soep

Als het witte goud de kop boven de grond uitsteekt kunnen we niet wachten er mee aan de slag te gaan! We delen een recept van crèmesoep van witte asperges.

Kromme Dissel te gast bij Slijperij J.M. van Rangelrooij

Een mes snijdt aan twee kanten, ook in dit geval. Op maandag 15 augustus ging de
keukenbrigade op pad om de messen te slijpen. Aan de ene kant een mooie
teamactiviteit om lekker na te praten over de vakantie aan de andere kant een zeer
leerzame workshop gegeven bij één van de beste messenslijpers van Nederland
Rangelrooij in Den Haag.

Chez Valé inspireert met smaken uit Ivoorkust

Een Afrikaanse foodtruck bij de achterdeur?
Valérie nodigt het team van De Kromme Dissel uit in hun eigen restaurant! Nadat ze ons 7 gangen menu at wilde ze onze koks trakteren op haar kookkunsten. En zo kwam ze met haar foodtruck bij ons langs. Lees hier ons verslag:

Crèmesoep van zuurkool

Eekhoorntjesbrood, raapstelen, venkel, meloen, mosterd, kreeft en zuurkool. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt in dit restaurant er wel soep van gekookt. Al vanaf het allereerste begin in 1968 staat het al op de kaart en is dat het meest populaire gerecht dat wordt gekozen.

Kimchi in de keuken

Je komt het overal tegen, vaak onbewust en wordt bij veel dagelijkse gerechten toegepast; fermenteren! Typische voorbeelden zijn yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, miso, tempeh, droge worst en azijn. Fermenteren is sinds vele eeuwen een van de meest gebruikte manieren om voedsel en dranken te bewaren. We zijn op zoek naar een nieuw garnituur voor bij de wilde eend en gaan daarvoor gebruik maken van deze eeuwenoude techniek!

Peulvruchten soep en salade á la Tonny

Bij ons in de keuken van De Kromme Dissel zijn we dol op peulvruchten!

Denk maar eens aan rode linzen, crème van zwarte bonen en kikkererwten voor de humus. Je kunt er eindeloos mee combineren. Het is één van de meest gebruikte producten bij het samenstellen van onze gerechten. Door de grote verscheidenheid aan soorten raak je niet snel uitgekeken op de kleur, smaak en vorm. Daarbij zijn ze ook nog eens heel gezond!

Caesar Salade à la Tonny

Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.

De mooie wereld van Oostenrijk.

Van jongs af aan kom ik al in Oostenrijk, de typische cultuur en gastronomie spreekt mij enorm aan. De liefde voor Oostenrijkse wijn begint tijdens de wintersportvakantie met mijn ouders in hotel De Gruner Baum. De eigenaar nodigde ons uit voor een ‘Sontags wein’ en toen....

Hert Wellington met madeira mousse

Eerst in de oven, dan een kwartiertje rusten en dan aansnijden en direct
serveren. Het is een spannende bereiding en de timing luistert nauw maar wel een heerlijk wild gerecht!

Ronnie Brouwer bij BNN tv programma Kassa

Nederland is bekend om het brouwen van bier en het stoken van jenever. Maar wijn halen we meestal uit Frankrijk, Spanje en andere warme landen. Toch is dit snel aan het veranderen, want er worden steeds meer wijnen op Nederlandse bodem geproduceerd en ze smaken steeds beter.

Vacature: Ambulant medewerker bediening

Voor deze vacature zoeken we een ambulant medewerker die het team tijdens de avonduren voornamelijk doordeweeks ondersteunt. Vind je het leuk om naast je baan of naast je studie nog een paar uur te werken in de topgastronomie? Dan is dit jouw kans.

Crèmesoep van eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood of te wel de “ Boletus Edulis” is een geweldig product, dat zelfs hier in Heelsum in het bos groeit. De mogelijkheden van deze wilde paddenstoel zijn oneindig. Heb jij deze heerlijke soep al eens gemaakt?

Hoe word je een goede kok?

Op Instagram zie je steeds meer fantastische plaatjes van gerechten en producten voorbij komen en het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zo in een Michelinster-restaurant aan de slag kan. Maar is dat ook echt zo?

De Kromme Dissel Cadeaukaart

Wilt u een keer iemand verrassen met een diner of lunch bij De Kromme Dissel? Dat Kan! Vanaf nu kunt u een echte Kromme Dissel Cadeaukaart bij ons bestellen in de Fletcher Giftshop.