Het smaakvolle debat: Witte Asperges uit Limburg versus Gelderland

In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Deze delicatesse, die vaak beschouwd wordt als de koningin der groenten, heeft een speciale plaats in de Nederlandse culinaire traditie. Hoewel witte asperges overal in het land worden geteeld, zijn er twee regio's die bijzonder bekend staan om hun productie: Limburg en Gelderland.

kaviaar proeverij

Kaviaar, ook wel bekend als "het zwarte goud", staat al eeuwenlang bekend als een delicatesse vanwege zijn verfijnde smaak en luxueuze uitstraling. Bij De Kromme Dissel hebben we deze reputatie naar een hoger niveau getild door de proeverij van Persian Caviar te introduceren.

Kromme Dissel te gast bij Slijperij J.M. van Rangelrooij

Een mes snijdt aan twee kanten, ook in dit geval. Op maandag 15 augustus ging de
keukenbrigade op pad om de messen te slijpen. Aan de ene kant een mooie
teamactiviteit om lekker na te praten over de vakantie aan de andere kant een zeer
leerzame workshop gegeven bij één van de beste messenslijpers van Nederland
Rangelrooij in Den Haag.

Chez Valé inspireert met smaken uit Ivoorkust

Een Afrikaanse foodtruck bij de achterdeur?
Valérie nodigt het team van De Kromme Dissel uit in hun eigen restaurant! Nadat ze ons 7 gangen menu at wilde ze onze koks trakteren op haar kookkunsten. En zo kwam ze met haar foodtruck bij ons langs. Lees hier ons verslag:

Caesar Salade à la Tonny

Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.