Oosterschelde kreeft staat weer op de kaart. Maar wat is het, waar komt het vandaan en waarom is deze kreeft lekkerder dan andere kreeften? Lees het in dit artikel en bereid zelf ook een kreeft als een prof!
In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Deze delicatesse, die vaak beschouwd wordt als de koningin der groenten, heeft een speciale plaats in de Nederlandse culinaire traditie. Hoewel witte asperges overal in het land worden geteeld, zijn er twee regio's die bijzonder bekend staan om hun productie: Limburg en Gelderland.
Een bruisend aperitief voor de feestdagen!
Wat is nu het verschil tussen lokeenden, wilde lokeenden, schieteenden en kooieenden? In dit artikel zullen we de verschillen uitleggen!
Kaviaar, ook wel bekend als "het zwarte goud", staat al eeuwenlang bekend als een delicatesse vanwege zijn verfijnde smaak en luxueuze uitstraling. Bij De Kromme Dissel hebben we deze reputatie naar een hoger niveau getild door de proeverij van Persian Caviar te introduceren.
Ik heb met mijn gezin een reis gemaakt naar Davao, in de Filipijnen, het thuisland van mijn vrouw. Ik gaf me op voor de ‘tree to bar experience' op het Malagos Puentespina Farm waar ze fantastische cacao produceren. Als patissier keek m'n ogen uit. Lees snel mijn verslag!
Een dag werken in de bediening van De Kromme Dissel. Hoe ziet dat nou eruit? Vandaag
nemen wij u mee met een kijkje achter de schermen van het begin tot aan het eind.
Patrick Wu is terug van weggeweest en gaat opnieuw het team versterken als chef patisserie
Een mes snijdt aan twee kanten, ook in dit geval. Op maandag 15 augustus ging de
keukenbrigade op pad om de messen te slijpen. Aan de ene kant een mooie
teamactiviteit om lekker na te praten over de vakantie aan de andere kant een zeer
leerzame workshop gegeven bij één van de beste messenslijpers van Nederland
Rangelrooij in Den Haag.
Ik weet het nog als de dag van gister, mijn eerste Wagyu ervaring !
In 2014 mocht ik mee naar London waar het eerste stukje Wagyu vlees in Europa te eten was.
Een Afrikaanse foodtruck bij de achterdeur?
Valérie nodigt het team van De Kromme Dissel uit in hun eigen restaurant! Nadat ze ons 7 gangen menu at wilde ze onze koks trakteren op haar kookkunsten. En zo kwam ze met haar foodtruck bij ons langs. Lees hier ons verslag:
Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.