Menu & Wijn

Met liefde, creativiteit en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal gekookt. Op de ‘à la carte’ kaart vindt u de signatuur-gerechten van De Kromme Dissel. In het Kromme Dissel menu wordt geëxperimenteerd met smaken uit binnen- en buitenland. De creativiteit van het team zorgt steeds weer voor bijzondere gerechten met de mooiste producten uit het seizoen. Bij deze gerechten kunt u gebruik maken van een bijpassend wijnarrangement. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

Prijzen van ons menu zijn:
5 gangen € 85,00 | 6 gangen € 95,00 | 7 gangen € 105,00


  • Menu De Kromme Dissel
  • Wijnarrangement
  • Wijnkaart
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

  • Gemarineerde hamachi met kreeft, avocado en tomaat
  • Gebakken coquille met asperges, ravioli van gerookte paling en venkel
  • Rouleau van lamsrugfilet, lamsnek, gerookte aubergine en granaatappel
  • Dessert met banaan, crèmeux van Pinda en parfait van chocolade en koffie

    Bij het Kromme Dissel menu serveren wij een wijnarrangement, zorgvuldig geselecteerd door maître sommelier Ronnie Brouwer, voor een extra dimensie bij uw menu. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

  • Wijnarrangementen:

    2018 Pinot Grigio, Venec, Tikves Macedonië
  • 2017 Ulumbaza, Springfontein, Walker Bay Zuid-Afrika
  • 2018 Der Weisse Loewe, Graf Adelmann, Wurttemberg Duitsland
  • 2019 Grauer Burgunder ‘Reserve‘, Vereinigte Hospitien, Moezel Duitsland
  • 2017 Riesling ‘Sélection de Vieilles Vignes‘, Trimbach, Alsace Frankrijk
  • 2018 Nebbiolo, Parusso, Langhe Italië
  • Alambre, José Maria da Fonseca Moscatel de Setúbal Portugal
  • Download kaart

  • Op onze wijnkaart vindt u een breed scala aan wijnen van over de hele wereld. Grote Bordeaux wijnen afgewisseld met verfijnde biologische, van onbekende kleine wijnhuizen. Er is een ruime keuze uit wijnen per glas, halve fles, hele fles of magnum flessen. Of u nu het liefst een fles of een glas wijn heeft: wij adviseren u graag over welke wijnen het best bij uw gerechten passen.
  • Download kaart

  • Dungesneden ‘noten’ van Sint Jakobsschelpen met Pernod en Baeri-kaviaarroom
  • Langoustinebisque, -carpaccio, -gefrituurd en a la plancha
  • Gegrilde tarbot, ravioli met bosui en gember, gepocheerde eidooier en saus van morieljes
  • Warme en koude bereiding van ganzenlever met VOC specerijen

  • Zeeduivel met mosseltjes, chutney van pompoen en miso, olie van gember en basilicum, saus van pompoen
  • Kreeft à l’Américaine op onze wijze
  • Wilde haas met bloedworst, eekhoorntjesbrood, truffel en jus met rode port
  • Fazantenborst met zuurkool, appel en gebakken ganzenlever
  • Kalfshaas en zwezerik met tomaat, andijvie en jus van rode wijn
  • Entrecote van Japans wagyu rund met oosterse garnituren

  • Kromme Dissel kaasplankje
  • Dessert met pompoen, saké, shiso en groene thee
  • Dessert met kokos, mango, passievrucht en kaffir limoen
  • Klassiek Frans appeltaartje met vanille ijs en karamelsaus