Menu & Wijn

Met liefde, creativiteit en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal gekookt. Op de ‘à la carte’ kaart vindt u de signatuur-gerechten van De Kromme Dissel. In het Kromme Dissel menu wordt geëxperimenteerd met smaken uit binnen- en buitenland. De creativiteit van het team zorgt steeds weer voor bijzondere gerechten met de mooiste producten uit het seizoen. Bij deze gerechten kunt u gebruik maken van een bijpassend wijnarrangement. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

Prijzen van ons menu zijn:
5 gangen € 100,00 | 6 gangen € 110,00 | 7 gangen € 120,00


  • Menu De Kromme Dissel
  • Wijnarrangement
  • Wijnkaart
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

  • Zalm met zilte groenten, selderij en komkommer
  • Coquille met calamaris, buikspek, saus van lente ui en gember
  • Gerookte snoekbaars met spitskool, mierikswortel en Doesburgsche mosterd
  • Japans wagyu met wonton, shii take en soja dressing
  • Kalfshaas black curry met zwezerik, doperwt en roomkaas
  • Wageningse geitenkaas met kersen en gebrande amandel
  • Aardbei, gemberbier, citroenverbena en yoghurtcrunch

    Bij het Kromme Dissel menu serveren wij een wijnarrangement, zorgvuldig geselecteerd door maître sommelier Ronnie Brouwer, voor een extra dimensie bij uw menu. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

  • 2021 Rebuf, Celler Vendrell, Montsant Spanje
  • 2020 Chenin Blanc, Angus Paul, Stellenbosch Zuid-Afrika
  • 2017 Weissburgunder, Sauer, Pfalz Duitsland
  • 2018 Chiroubles, Daniel Bouland, Frankrijk
  • 2019 Contemplations, Katarzyna, Thracian Valley Bulgarije
  • Cidre Bouché Brut, Christian Drouin, Normandië Frankrijk
  • 2019 Scheurebe ‘Auslese’, Dackermann, Rheinhessen Duitsland
  • 4 gangen € 40,00 - 5 gangen € 50,00 - 6 gangen € 60,00 - 7 gangen € 70,00

  • Op onze wijnkaart vindt u een breed scala aan wijnen van over de hele wereld. Grote Bordeaux wijnen afgewisseld met verfijnde biologische, van onbekende kleine wijnhuizen. Er is een ruime keuze uit wijnen per glas, halve fles, hele fles of magnum flessen. Of u nu het liefst een fles of een glas wijn heeft: wij adviseren u graag over welke wijnen het best bij uw gerechten passen. Doordat er veel wisselingen zijn in het wijnassortiment kan het zijn dat de online kaart niet volledig up to date is.
  • Download kaart

  • Dungesneden ‘noten’ van Sint Jakobsschelpen met Pernod en Baeri-kaviaarroom
  • Langoustinebisque, -carpaccio, -gefrituurd en a la plancha
  • Crèmesoep van kropsla met gerookte snoekbaars, droge worst en gefermenteerde citroen
  • Japans wagyu vlees met wonton, shii take en soja dressing
  • Warme en koude bereiding van ganzenlever met specerijen

  • Kreeft à l’Américaine op onze wijze
  • Tarbot met ravioli van bosui en gember, gepocheerde eidooier en saus van morieljes
  • Wilde zeebaars, ansjovis, tubetti, oerwortel en sauce au beurre rouge
  • Kalfshaas black curry met zwezerik, doperwt en roomkaas

  • Selectie internationale kazen
  • Klassiek Frans appeltaartje met vanille ijs en karamelsaus
  • Aardbei, gemberbier, citroenverbena en yoghurtcrunch
  • Framboos met Thaise basilicum en watermunt