Menu & Wijn

Met liefde, creativiteit en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal gekookt. Op de ‘à la carte’ kaart vindt u de signatuur-gerechten van De Kromme Dissel. In het Kromme Dissel menu wordt geëxperimenteerd met smaken uit binnen- en buitenland. De creativiteit van het team zorgt steeds weer voor bijzondere gerechten met de mooiste producten uit het seizoen. Bij deze gerechten kunt u gebruik maken van een bijpassend wijnarrangement. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

Prijzen van ons menu zijn:
5 gangen € 105,00 | 6 gangen € 115,00 | 7 gangen € 125,00


  • Menu De Kromme Dissel
  • Wijnarrangement
  • Wijnkaart
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

  • Coquille | snijboon | yoghurtdressing
  • Zeebaars | oester | raapstelen
  • Zalm | witte asperge | leverpaté
  • Lamshaas | tuinboon |doperwt
  • Wagyu A5 Grade 10+
  • Kalfshaas | ravioli ossobuco | bbq prei | rode wijnjus
  • Wageningse geitenkaas | rabarber
  • Aardbei | dragon | hibiscus | amandel | longpepper

    Bij het Kromme Dissel menu serveren wij een wijnarrangement, zorgvuldig geselecteerd door SVH Wijnmeester Ronnie Brouwer, voor een extra dimensie bij uw menu. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

  • 2022 Sauvignon Blanc, Craggy Range, Martinborough Nieuw-Zeeland
  • 2020 Terras de Lava, Ilha do Pico, Azoren Portugal
  • 2019 TO, Velich, Oostenrijk
  • 2021 De Vergulde Tijger, Bezuidenhout Family Wines, Breedekloof Zuid-Afrika
  • 2018 Barbera d’Alba ‘Maria Gioanna’, Giacosa Fratelli, Italië
  • Cocktail de vlierefluiter
  • 2018 Pinot Gris ‘Beerenauslese‘, Dackermann, Rheinhessen Duitsland
  • 4 gangen € 40,00 - 5 gangen € 50,00 - 6 gangen € 60,00 - 7 gangen € 70,00

  • Op onze wijnkaart vindt u een breed scala aan wijnen van over de hele wereld. Grote Bordeaux wijnen afgewisseld met verfijnde biologische, van onbekende kleine wijnhuizen. Er is een ruime keuze uit wijnen per glas, halve fles, hele fles of magnum flessen. Of u nu het liefst een fles of een glas wijn heeft: wij adviseren u graag over welke wijnen het best bij uw gerechten passen. Doordat er veel wisselingen zijn in het wijnassortiment kan het zijn dat de online kaart niet volledig up to date is.
  • Download kaart

  • Oesters Zeeuwse platte oester (0000) met bijpassende garnituren
  • Baerii, Oscietra of Imperial -kaviaar met klassieke garnituren
  • Dungesneden ‘noten’ van Sint Jakobsschelpen met Pernod en Baeri-kaviaarroom
  • Langoustinebisque, -carpaccio, -gefrituurd en a la plancha
  • Ossenstaart, koolrabi, bouillon, enoki, wasabi

  • Gegrilde tarbot, crème eidooier, ravioli bosui, Iberico ham, morilles
  • Wilde zeebaars, ansjovis, barigoule en sauce au beurre rouge
  • Kreeft à l’Américaine op onze wijze
  • Lamsfilet, witte asperge, peulvruchten, lamjus
  • Kalfshaas met zwezerik, aardpeer en rode wijnjus
  • Japans Wagyu rund (A5, 9-10+ gradatie) met oosterse garnituren

  • Selectie internationale kazen
  • Klassiek Frans appeltaartje met vanille ijs en karamelsaus
  • Chocolademousse, Baba cointreau, amandel, sinaasappel en pistache
  • Aardbei, dragon, hibiscus, amandel, longpepper

 

 

Oosterscheldekreeft

Het seizoen is begonnen! Het fantastische streekproduct Oosterscheldekreeft is iets om trots op te mogen zijn. We bereiden de kreeft à l’armoricaine, zoals we dat al ruim 50 jaar doen in De Kromme Dissel! De kreeft  (€100 per stuk) kan als hoofdgerecht geserveerd worden of als voorgerecht gedeeld worden door twee personen.

Graag bij uw reservering minimaal 3 dagen voor uw komst aangeven dat u Oosterscheldekreeft wenst.