Menu & Wijn

Met liefde, creativiteit en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal gekookt. Op de ‘à la carte’ kaart vindt u de signatuur-gerechten van De Kromme Dissel. In het Kromme Dissel menu wordt geëxperimenteerd met smaken uit binnen- en buitenland. De creativiteit van het team zorgt steeds weer voor bijzondere gerechten met de mooiste producten uit het seizoen. Bij deze gerechten kunt u gebruik maken van een bijpassend wijnarrangement. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

Prijzen van ons menu zijn:
5 gangen € 105,00 | 6 gangen € 115,00 | 7 gangen € 125,00


  • Menu De Kromme Dissel
  • Wijnarrangement
  • Wijnkaart
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

  • Hamachi, Hollandse garnaal, mierikswortel, rettich
  • Tarbot met kreeft, mango en kreeftenbisque
  • Skrei kabeljauw met truffel, vadouvan en ravigotte
  • Kwartel met zuurkool, appel en leverpaté
  • Wagyu A5 9-10 lende met oosterse garnituren (€ 25 supplement)
  • Kalfshaas met zwezerik, aardpeer en rode wijnjus
  • Vacherin Mont d’Or met cranberry en pecannoot
  • Sinaasappel met Manjari chocolade, pistache en cassia kaneel

    Bij het Kromme Dissel menu serveren wij een wijnarrangement, zorgvuldig geselecteerd door SVH Wijnmeester Ronnie Brouwer, voor een extra dimensie bij uw menu. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.

  • Manzanilla Sherry, Alvaro Domecq, Spanje
  • 2020 Chenin Blanc, Fram, Stellenbosch Zuid-Afrika
  • 2021 Baviaan, Leenders, Westkaap Zuid-Afrika
  • 2018 Spätburgender, Salwey, Baden Duitsland
  • 2017 La Tour de By, Médoc, Frankrijk
  • Cocktail van Pommeau en cranberry
  • 2018 Beerenauslese, Kracher, Burgenland Oostenrijk
  • 4 gangen € 40,00 - 5 gangen € 50,00 - 6 gangen € 60,00 - 7 gangen € 70,00

  • Op onze wijnkaart vindt u een breed scala aan wijnen van over de hele wereld. Grote Bordeaux wijnen afgewisseld met verfijnde biologische, van onbekende kleine wijnhuizen. Er is een ruime keuze uit wijnen per glas, halve fles, hele fles of magnum flessen. Of u nu het liefst een fles of een glas wijn heeft: wij adviseren u graag over welke wijnen het best bij uw gerechten passen. Doordat er veel wisselingen zijn in het wijnassortiment kan het zijn dat de online kaart niet volledig up to date is.
  • Download kaart

  • Oesters Zeeuwse platte oester (0000) met bijpassende garnituren
  • 20 gram kaviaar met klassieke garnituren
  • Dungesneden ‘noten’ van Sint Jakobsschelpen met Pernod en Baeri-kaviaarroom
  • Hamachi, Hollandse garnaal, mierikswortel, rettich
  • Langoustinebisque, -carpaccio, -gefrituurd en a la plancha
  • Ossenstaart, koolrabi, bouillon, enoki, wasabi

  • Gegrilde tarbot, crème eidooier, ravioli bosui, Iberico ham, morilles
  • Wilde zeebaars, ansjovis, tubetti, barigoule en sauce au beurre rouge
  • Kreeft à l’Américaine op onze wijze
  • Anjouduif, witlof, sjalot, rilette, leverpaté, truffel
  • Kalfshaas met zwezerik, aardpeer en rode wijnjus
  • Japans Wagyu rund (A5, 9-10+ gradatie) met oosterse garnituren

  • Selectie internationale kazen
  • Klassiek Frans appeltaartje met vanille ijs en karamelsaus
  • Japanse cheesecake met matcha, lychee sorbet, banaan, tamarinde karamel
  • Chocolade dessert met Tulakalum 80% chocolade, rode biet, dragon, komijn, walnoot