Midden in de bossen van Heelsum ligt Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De sfeervolle oud Saksische boerderij dateert uit de 17e eeuw. Sinds 1971 wordt het restaurant gewaardeerd met een Michelinster.
Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis internationaal modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.
Om deze beleving compleet te maken kunt u overnachten in het aangesloten Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland en afsluiten met een uitgebreid ontbijt. Als u kiest voor het culinaire arrangement is een zeven-gangendiner in De Kromme Dissel, overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, en een uitgebreid ontbijt inbegrepen. Om dit arrangement te reserveren kunt u telefonisch contact opnemen via 0317 – 319 104.
Team De Kromme Dissel
Wie werkt bij de Kromme Dissel, wordt een stukje van het geheel. Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werken zij dagelijks samen aan een beleving voor de gast.
Onder de bezielende leiding van chef-kok Tonny Berentsen wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern gekookt. In teamverband worden de gerechten gezamenlijk gecreëerd en bereidt met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn hierin de basisingrediënten.
Maître – Sommelier Ronnie Brouwer past dagelijks met zijn serviceteam, bestaande uit enthousiaste professionals, de finesses van het vak toe om het onze gasten aan niets te laten ontbreken. De wijnen die geschonken worden, zijn met zorg geselecteerd om een spannende en harmonieuze combinatie te maken met de gerechten. Ervaar zelf de gastvrijheid en culinaire creativiteit van het team van De Kromme Dissel!
25% korting bij De Kromme Dissel “Winterlunch deluxe”
Heeft u tijdens deze donkere koude dagen ook behoefte aan warmte? Laat u dan opwarmen door onze gastvrijheid en heerlijke gerechten gedurende een uitgebreide lunch.
Begin met een heerlijk glas Champagne en Zeeuwse oesters met verrassende bites. Geniet vervolgens van een culinair viergangen menu en sluit af met koffie of thee met zoetigheden van onze patissier.
Lekker op z’n Liemers “onbegrensd” Streek arrangement
Ga mee op avontuur door de Gelderse plattelandsstreek De Liemers en geniet van een volledig verzorgd diner, het nieuwe kookboek Lekker op z’n Liemers “onbegrensd” en nog vele extras. Maak daarna gebruik van een mooie korting op uw verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland.
In het nieuwe verhalende kookboek gaan de twee sterrenkoks op avontuur in de Gelderse plattelands streek De Liemers. Tom Lamers, geboren en getogen in Loo, laat zijn Friese collega en vriend Sierk Buwalda zien wat er zo allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken wordt in deze groene regio. Met de fotocamera in de aanslag bezoeken zij vijftien lokale bedrijven en maken met hun mooiste producten heerlijke gerechten.
Met liefde, creativiteit en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern en internationaal gekookt. Op de ‘à la carte’ kaart vindt u de signatuur-gerechten van De Kromme Dissel. In het Kromme Dissel menu wordt geëxperimenteerd met smaken uit binnen- en buitenland. De creativiteit van het team zorgt steeds weer voor bijzondere gerechten met de mooiste producten uit het seizoen. Bij deze gerechten kunt u gebruik maken van een bijpassend wijnarrangement. Heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten, wij adviseren u graag en maken voor u een passend voorstel.
Langoustine met steak tartaar, schorseneren
en Japanse ponzu-dressing
—
Coquille met Zeeuwse mosselen, mandarijn, wortel en vanille
—
Licht gerookte snoekbaars en paling met zuurkool,
meloes ui en gerijpte appel-aceto
—
Anjou duif met bloedworst, coulis van boerenkool, piccalilly
en gerookte spruitjes
—
Hertenrugfilet met rode biet, groene kool, broeivet
en blauwe bessen
—
Kaasgerecht met Bleu de Régalis, leverpaté,
beurre noisette en cranberry’s
—
‘Vergeten groenten’
Cremeux van amandel met ijs van aardpeer, krokante pastinaak
en clafoutis van peren
Op onze wijnkaart vindt u een breed scala aan wijnen van over de hele wereld. Grote Bordeaux wijnen afgewisseld met verfijnde biologische, van onbekende kleine wijnhuizen. Er is een ruime keuze uit wijnen per glas, halve fles, hele fles of magnum flessen. Of u nu het liefst een fles of een glas wijn heeft: wij adviseren u graag over welke wijnen het best bij uw gerechten passen. Bij het Kromme Dissel menu serveren wij een selectie van wijnen, zorgvuldig geselecteerd door maître sommelier Ronnie Brouwer, voor een extra dimensie bij uw menu.
Dungesneden ‘noten’ van Sint Jakobsschelpen met Pernod en Baeri-kaviaarroom
Langoustinebisque, -carpaccio, -gefrituurd en a la plancha
Gegrilde tarbot, ravioli met bosui en gember, gepocheerde eidooier en saus van morieljes
Ossenstaartbouillon met crème van truffel, steak tartaar en merg
Warme en koude bereiding van ganzenlever met VOC specerijen
Krokant gebakken kalfszwezerik met pompoenrisotto, zoetzure groenten en dressing van sesam en rode peper
Sliptong met gepocheerde kwarteleieren, aardappelmousseline en ‘Steurhoeve’ kaviaar
Wilde zeebaars met ansjovis, ‘tubetti’ pasta, oerwortel en ‘sauce au beurre rouge’
Kreeft à l’Américaine op onze wijze
Kalfshaas, sukade en zwezerik met hangop, bloemkool, raapsteeltjes en atjar
Hazenrugfilet en peper, bloedworst, rode biet, kool en blauwe bessen
Fazantenborst met zuurkool, gebakken ganzenlever, appel en dressing van ingedikte appelazijn
Japanse Wagyu A4 steak met geroosterde spitskool, pomme fondant en jus van rode wijn
Exotisch dessert met kokos, mango, pandan, kaffir limoen en sorbet van sereh
Cremeux van amandel met ijs van aardpeer, krokante pastinaak en clafoutis van peren
Klassiek Frans appeltaartje met vanille ijs en karamelsaus
Keuze van de kaaswagen
Culinair De Kromme Dissel Arrangement
Combineer een culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland. Met dit arrangement geniet je van een:
.
culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel
overnachting in Fletcher Hotel Klein Zwitserland
uitgebreid ontbijtbuffet
Kromme Dissel kookboek ‘Inspiratie’
informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes
gratis WiFi en parkeergelegenheid
Neem telefonisch contact op via 0317 – 319 104 om dit arrangement te reserveren.
Bekijk hier de website van Fletcher Hotel Klein Zwitserland
Fotogalerij
Reserveren
U kunt online reserveren via Couverts – zie de reserveringstool hiernaast.
Heeft u specifieke dieetwensen of wilt u vegetarisch eten?
Het is prettig wanneer u voorafgaand aan uw bezoek of bij de reservering alvast vermeldt wat uw speciale wensen zijn, dan kunnen wij hierop inspelen.
Voor gezelschappen groter dan 8 personen is reserveren door te bellen naar +31 (0)317 – 363 752 of te mailen naar restaurant@krommedissel.nl gewenst.
Voor een besloten gezelschap kunt u tot 10 personen de Staphorster kamer reserveren. Voor een gezelschap tot 24 personen kunt u de Hinderlooper stijlkamer reserveren. Voor grotere gezelschappen kunt u een combinatie maken of het restaurant exclusief reserveren. De Kromme Dissel is uitstekend te gebruiken in besloten vorm voor bijvoorbeeld uw bedrijfsevenement, personeelsfeest, jubileum of huwelijksdag.
Op de volgende dagen zijn wij gesloten:
Woensdag 25 en donderdag 26 december serveren wij ons kerstdiner.
Wintersluiting van 27 december 2019 t/m 2 januari 2020. Op vrijdag 3 januari openen wij vanaf 18.00 uur.
Op eerste paasdag, zondag 12 april 2020, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 14 april is het restaurant gesloten.
Op eerste pinksterdag, zondag 31 mei 2020, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 2 juni is het restaurant gesloten.
Het restaurant is in de zomer gesloten van dinsdag 28 juli t/m maandag 17 augustus 2020. Dinsdag 18 augustus openen wij vanaf 18.00 uur.