Restaurant De Kromme Dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De sfeervolle oud Saksische boerderij dateert uit de 17e eeuw. Sinds 1971 wordt het restaurant gewaardeerd met een Michelinster.

Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis internationaal modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.

Om deze beleving compleet te maken kunt u overnachten in het aangesloten Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland en afsluiten met een uitgebreid ontbijt. Als u kiest voor het culinaire arrangement is een zeven-gangendiner in De Kromme Dissel, overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, en een uitgebreid ontbijt inbegrepen. Om dit arrangement te reserveren kunt u telefonisch contact opnemen via 0317 – 319 104.

Team De Kromme Dissel


Wie werkt bij de Kromme Dissel, wordt een stukje van het geheel. Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werken zij dagelijks samen aan een beleving voor de gast.

Onder de bezielende leiding van chef-kok Tonny Berentsen wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern gekookt. In teamverband worden de gerechten gezamenlijk gecreëerd en bereidt met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn hierin de basisingrediënten.

Maître – Sommelier Ronnie Brouwer past dagelijks met zijn serviceteam, bestaande uit enthousiaste professionals, de finesses van het vak toe om het onze gasten aan niets te laten ontbreken. De wijnen die geschonken worden, zijn met zorg geselecteerd om een spannende en harmonieuze combinatie te maken met de gerechten. Ervaar zelf de gastvrijheid en culinaire creativiteit van het team van De Kromme Dissel!

Leer op ons blog onze medewerkers persoonlijk kennen>>
Bekijk ook onze vacatures>>


Lekker op z’n Liemers “onbegrensd” Streek arrangement


 

Ga mee op avontuur door de Gelderse plattelandsstreek De Liemers en geniet van een volledig verzorgd diner, het nieuwe kookboek Lekker op z’n Liemers “onbegrensd” en nog vele extras. Maak daarna gebruik van een mooie korting op uw verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland.

In het nieuwe verhalende kookboek gaan de twee sterrenkoks op avontuur in de Gelderse plattelands streek De Liemers. Tom Lamers, geboren en getogen in Loo, laat zijn Friese collega en vriend Sierk Buwalda zien wat er zo allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken wordt in deze groene regio. Met de fotocamera in de aanslag bezoeken zij vijftien lokale bedrijven en maken met hun mooiste producten heerlijke gerechten.

 

Lees meer over het arrangement >>


Culinair De Kromme Dissel Arrangement


Combineer een culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland. Met dit arrangement geniet je van een:

  .
 • culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel
 • overnachting in Fletcher Hotel Klein Zwitserland
 • uitgebreid ontbijtbuffet
 • Kromme Dissel kookboek ‘Inspiratie’
 • informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes
 • gratis WiFi en parkeergelegenheid

Neem telefonisch contact op via 0317 – 319 104 om dit arrangement te reserveren.

Bekijk hier de website van Fletcher Hotel Klein ZwitserlandDe Kromme Dissel business lunch


 

De keukenbrigade stelt dagelijks een businesslunch met mooie seizoens- en streekproducten samen. Voorgerecht, hoofdgerecht, glas wijn en koffie voor € 52,50 pp.  De lunch wordt geserveerd van woensdag tot en met vrijdag van 12:00 tot 14:00 uur. Reserveren kan door te bellen naar 0317 – 313 118.
Fotogalerij

Reserveren

U kunt online reserveren via Couverts – zie de reserveringstool hiernaast.

Heeft u specifieke dieetwensen of wilt u vegetarisch eten?
Het is prettig wanneer u voorafgaand aan uw bezoek of bij de reservering alvast vermeldt wat uw speciale wensen zijn, dan kunnen wij hierop inspelen.

Voor gezelschappen groter dan 8 personen is reserveren door te bellen naar +31 (0)317 – 363 752 of te mailen naar restaurant@krommedissel.nl gewenst.

Voor een besloten gezelschap kunt u tot 10 personen de Staphorster kamer reserveren. Voor een gezelschap tot 24 personen kunt u de Hinderlooper stijlkamer reserveren. Voor grotere gezelschappen kunt u een combinatie maken of het restaurant exclusief reserveren. De Kromme Dissel is uitstekend te gebruiken in besloten vorm voor bijvoorbeeld uw bedrijfsevenement, personeelsfeest, jubileum of huwelijksdag.

 
Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

 • Woensdag 25 en donderdag 26 december serveren wij ons kerstdiner.
 • Wintersluiting van 27 december 2019 t/m  2 januari 2020. Op vrijdag 3 januari openen wij vanaf 18.00 uur.
 • Op eerste paasdag, zondag 12 april 2020, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 14 april is het restaurant gesloten.
 • Op eerste pinksterdag, zondag 31 mei 2020, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 2 juni is het restaurant gesloten.
 • Het restaurant is in de zomer gesloten van dinsdag 28 juli t/m maandag 17 augustus 2020. Dinsdag 18 augustus openen wij vanaf 18.00 uur.

Huisdieren zijn niet welkom in het restaurant.