Crèmesoep van zuurkool

Eekhoorntjesbrood, raapstelen, venkel, meloen, mosterd, kreeft en zuurkool. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt in dit restaurant er wel soep van gekookt. Al vanaf het allereerste begin in 1968 staat het al op de kaart en is dat het meest populaire gerecht dat wordt gekozen.

Kimchi in de keuken

Je komt het overal tegen, vaak onbewust en wordt bij veel dagelijkse gerechten toegepast; fermenteren! Typische voorbeelden zijn yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, miso, tempeh, droge worst en azijn. Fermenteren is sinds vele eeuwen een van de meest gebruikte manieren om voedsel en dranken te bewaren. We zijn op zoek naar een nieuw garnituur voor bij de wilde eend en gaan daarvoor gebruik maken van deze eeuwenoude techniek!

Peulvruchten soep en salade á la Tonny

Bij ons in de keuken van De Kromme Dissel zijn we dol op peulvruchten!

Denk maar eens aan rode linzen, crème van zwarte bonen en kikkererwten voor de humus. Je kunt er eindeloos mee combineren. Het is één van de meest gebruikte producten bij het samenstellen van onze gerechten. Door de grote verscheidenheid aan soorten raak je niet snel uitgekeken op de kleur, smaak en vorm. Daarbij zijn ze ook nog eens heel gezond!

Caesar Salade à la Tonny

Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.

Hert Wellington met madeira mousse

Eerst in de oven, dan een kwartiertje rusten en dan aansnijden en direct
serveren. Het is een spannende bereiding en de timing luistert nauw maar wel een heerlijk wild gerecht!

Crèmesoep van eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood of te wel de “ Boletus Edulis” is een geweldig product, dat zelfs hier in Heelsum in het bos groeit. De mogelijkheden van deze wilde paddenstoel zijn oneindig. Heb jij deze heerlijke soep al eens gemaakt?