We delen het recept van onze paella kroketjes die heerlijk zijn in de zomermaanden. Wij combineren deze snack in het restaurant met gebakken langoustine maar ze doen het ook goed bij een biertje of heerlijk glas wijn in de zon.
Oosterschelde kreeft staat weer op de kaart. Maar wat is het, waar komt het vandaan en waarom is deze kreeft lekkerder dan andere kreeften? Lees het in dit artikel en bereid zelf ook een kreeft als een prof!
In Nederland is het voorjaar niet compleet zonder de overheerlijke witte asperges die uit de grond schieten. Dit is een heerlijk recept om thuis eens na te maken! Heilbot met langoustine, asperges en schuim van raapsteeltjes
Een Frans klein cakeje waar je je vingers bij opeet!
Ook voor de komende zomervakantie heeft onze cocktail specialist Jeroen een heerlijke
verfrissing gecreëerd. Deze keer deelt Jeroen het recept voor een 'virgin' cocktail of wel een 'mocktail' genoemd. Er zit geen alcoholen waardoor je er dus de hele dag en ook als je nog moet rijden van kan genieten.
Kaviaar, ook wel bekend als "het zwarte goud", staat al eeuwenlang bekend als een delicatesse vanwege zijn verfijnde smaak en luxueuze uitstraling. Bij De Kromme Dissel hebben we deze reputatie naar een hoger niveau getild door de proeverij van Persian Caviar te introduceren.
Als team maken we best lange dagen. We beginnen al vroeg met de mice en place om klaar te staan voor de lunch en het diner. Bij de werkzaamheden hoort ook een personeelsbroodje klaarmaken. Dit wordt meestal verzorgd door onze leerlingen en stagiaires. Ook al lijkt dat wat ondergeschikt werk, ze leren er enorm veel van. Ze kunnen met het bereiden van de broodjes heel veel technieken oefenen. Zo ook de bereiding van pulled porc, in dit geval pulled lam.
Als het witte goud de kop boven de grond uitsteekt kunnen we niet wachten er mee aan de slag te gaan! We delen een recept van crèmesoep van witte asperges.
Aardpeer soep, weer wat anders als snert! Bekijk hier snel het recept!
Jeroen deelt een recept van een heerlijke zomerse gin cocktail.
Wat is het verschil tussen de asperges uit het zuiden en die uit het oosten zou je jezelf af kunnen vragen. Wat wel zeker is dat we een mooi en heerlijk recept met de Hollandse asperge hebben gemaakt!
In De Kromme Dissel is het een product dat ieder jaar op de kaart terug te vinden is. Toch passen we de groenten ieder jaar weer toe in een nieuw gerecht. Dit jaar hebben we een mooie saus gemaakt van de raapstelen in combinatie met tarbot, aardappelcroutons, droge worst crème van eidooier en zwart gefermenteerde citroen.
Eekhoorntjesbrood, raapstelen, venkel, meloen, mosterd, kreeft en zuurkool. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt in dit restaurant er wel soep van gekookt. Al vanaf het allereerste begin in 1968 staat het al op de kaart en is dat het meest populaire gerecht dat wordt gekozen.
Je komt het overal tegen, vaak onbewust en wordt bij veel dagelijkse gerechten toegepast; fermenteren! Typische voorbeelden zijn yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, miso, tempeh, droge worst en azijn. Fermenteren is sinds vele eeuwen een van de meest gebruikte manieren om voedsel en dranken te bewaren. We zijn op zoek naar een nieuw garnituur voor bij de wilde eend en gaan daarvoor gebruik maken van deze eeuwenoude techniek!
We hebben voor de warmere dagen een lekkere salade gemaakt met komkommer, zeebaars en mozzarella.
Bij ons in de keuken van De Kromme Dissel zijn we dol op peulvruchten!
Denk maar eens aan rode linzen, crème van zwarte bonen en kikkererwten voor de humus. Je kunt er eindeloos mee combineren. Het is één van de meest gebruikte producten bij het samenstellen van onze gerechten. Door de grote verscheidenheid aan soorten raak je niet snel uitgekeken op de kleur, smaak en vorm. Daarbij zijn ze ook nog eens heel gezond!
Dit heerlijke zomerse gerecht is voor de hobbykok best goed te maken. Met de tutorial van chefkok Tonny Berentsen moet het helemaal goed lukken.
Eiwitrijk eten is lekker en gezond! Voor het nieuwe Praleucine concept van Patrick Tassignon hebben dit heerlijke gerecht uitgewerkt voor het tv programma Lekker in je Vel dat wordt uitgezonden op 27 en 28 maart 2021.
Een heerlijk recept voor in het vroege voorjaar.
Eerst in de oven, dan een kwartiertje rusten en dan aansnijden en direct
serveren. Het is een spannende bereiding en de timing luistert nauw maar wel een heerlijk wild gerecht!
Wilde eend, pompoentaart, tapiocaparels en chutney van pompoenparels
Na de zomer worden de pompoenen weer geoogst en dee eerste wilde eenden gekooid. De bijna rood geserveerde eendenborst combineert goed met de zoetige smaak van de pompoen en honing.
Eekhoorntjesbrood of te wel de “ Boletus Edulis” is een geweldig product, dat zelfs hier in Heelsum in het bos groeit. De mogelijkheden van deze wilde paddenstoel zijn oneindig. Heb jij deze heerlijke soep al eens gemaakt?
Eerst moet je warenkennis en basistechnieken meester maken. Begin hierbij met de producten uit je eigen streek en leer deze netjes te snijden en gebruik de verschillende bereidingstechnieken.
Het is een heel makkelijk recept met een ongelooflijk lekker resultaat! Pluk op een mooie droge dag (voor 4 liter siroop) ongeveer een halve emmer mooie witte vlierbloesem.
Proef het voorjaar met een heerlijke combinatie van asperges, raapstelen en vis.
Raapstelen zijn echte voorjaarsgroenten die ook wel eens ‘keeltjes worden genoemd. Ze zijn fris groen en hebben een licht pittige smaak.
Bak de kabeljauw eerst op de huid zachtjes aan. Voeg een klontje roomboter, de knoflook en een takje tijm toe.
Het recept om zelf Tonny's Pompoensoep te maken.