Wie ben ik: Tobias Quik

Wie ben ik: Tobias Quik
Geboortejaar: 2003
Functie: Leerling-kok

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren en getogen in het mooie Spankeren en woonde 10 jaar in Brummen. Door de nieuwe baan van mijn moeder wonen we per nu in Heelsum.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb in Zutphen aan het Baudartius college de HAVO afgerond en zit nu op de Cas Spijkers academie.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Toen ik 15 jaar was en via mijn broer in de horeca begon, had ik besloten om niet te gaan voor de baan als afwasser. Ik wilde namelijk meteen leren koken om zo het werk in de horeca te kunnen ervaren. In een van de gesprekken met de chef van dat bedrijf legde ik uit dat ik via de keuken de horeca-wereld wilde ontdekken en of deze wereld wel bij mij paste. Ik mocht komen proefdraaien in de keuken en daarna kon ik daar meteen beginnen. Na een jaar in dat bedrijf te hebben gewerkt had ik het daar wel gezien. Mijn twijfels waren ondertussen verdwenen. Ik wilde van mijn passie een beroep maken. Wel moet ik daarvoor nog meer kennis opdoen. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe werkplek. Dat heb ik gedaan bij Restaurant Tante Blanche in Brummen.

Wat vind je het leukste aan de keuken
Het allerleukste voor mij is de drang om samen met een team te streven naar een topniveau en elke gast een topavond te bezorgen.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Als Leerling van de Cas Spijkers Academie wordt het toegejuicht om te werken in een restaurant met de vermelding van Michelin, ook wel een ster dus. Nu ik maar 2 jaar horeca ervaring heb was de school wat scepsis over het aannemen van mij maar via een omweg kon ik toch beginnen aan de opleiding en moest ik op zoek naar een leerbedrijf. Toen ik meekreeg dat ik ging verhuizen had ik geen twijfel en ben ik met mijn vader langs gegaan bij De Kromme Dissel. Ik werd daar hartelijk ontvangen door chef Tonny en hij bood mij een proefdag aan. Na deze proef dag mocht ik blijven en nu ben ik dus onderdeel van team Kromme Dissel.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk?
Naast werk ga ik graag uit eten bij een goed restaurant met oud-collega’s. ook breng ik graag tijd door met mijn vrienden en kook en bak ik ook thuis graag.

Wat is je mooiste gerecht
Het mooiste gerecht dat is een moeilijke vraag maar als ik dan moet kiezen ga ik voor de panna cotta van passievrucht met verschillende bereidingen van kokos en mango. Het lekkerste gerecht wat ik ooit heb gegeten is moeilijk voor mij om te kiezen maar als ik echt iets moet opnoemen ga ik voor de losgeslagen appeltaart van de Librije.

Kunnen we je volgen op insta?
Ik ben op Instagram te volgen @quiktobias

Waar wil je staan over 10 jaar?
Over tien jaar hoop ik een chef te zijn die een Michelin ster heeft.