Als het witte goud de kop boven de grond uitsteekt kunnen we niet wachten er mee aan de slag te gaan! We delen een recept van crèmesoep van witte asperges.

Ingrediënten voor 4 personen:

12 gepocheerde kwarteleitjes
Gerookt zeezout
100 gr zeekraal en zeebanaan
Groene kruidenolie

500 verse witte asperges
3 sjalotten fijngesneden
2 tenen knoflook geperst
5 dl groentenbouillon
150 g roomboter
5 dl Slagroom (ongezoet)
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
200 ml crème fraîche

Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Was deze in koud stromend water en laat uitlekken. Zet de geschilde asperges op met 1 liter koud water en 20 gr. zout op. Dek de asperges af met keukenpapier zodat ze allemaal onder water blijven staan . Zodra het water kookt laat je het 2 minuten doorkoken, zet je het vuur uit en laat je de asperges afkoelen in het kookvocht.

Voor de soep.

Zet in een diepe pan de sjalot en knoflook aan in de boter, voeg de asperge schillen en de kontjes toe. Voeg het nootmuskaat toe. Blus dit af met de groentebouillon, crème fraîche en slagroom. Breng langzaam aan de kook, zet het vuur uit en laat 5 minuten doortrekken. Zeef de soep en gooi de schillen weg. Kook de soep nog iets in en breng op smaak met zout en peper. Schuim op met een staafmixer alvorens het te serveren.

Garneer 4 diepe borden met Kleingesneden asperge, de gepocheerde kwarteleieren (op smaak gemaakt met gerookt zeezout), zeekraal en zeebanaan en kruidenolie.

Schenk aan tafel de soep in.

Eet smakelijk