Tonny Berentsen geëerd door KHN Arnhem/Renkum

Arnhem, 9 juli 2022

Tonny Berentsen geëerd door KHN Arnhem/Renkum

Vorig jaar januari bereikte restaurant De Kromme Dissel onder leiding van de huidig Culinair Meester Tonny Berentsen een mijlpaal; 50 jaar koken op sterrenniveau! Voorafgegaan door andere meesters zoals Bert Willemsen en Angelique Schmeinck. Dit is uniek voor Nederland en bijna zelfs in de wereld. 

Tonny Berentsen is een echt Culinair Meester in de ogen van het bestuur van KHN Arnhem/Renkum. Iemand die creëert als een echte kunstenaar. Een kunstenaar waarbij we van zijn werk helaas niet eeuwenlang kunnen genieten, zoals dat in Museum Arnhem wel kan. Maar het zijn kunstwerken die slechts na een kortstondig genot van de mond in de maag van de gast verdwijnen. Of toch niet?

Nee, niet helemaal. Want zijn meesterwerk en recepten zijn gelukkig vastgelegd in diverse kookboeken. Waardoor ook hier eeuwenlang nog van genoten kan worden. Daarnaast draagt Tonny zijn kennis en kunde over op de nieuwe generatie. Hiermee inspireert hij jonge mensen om voor dit mooie vak te kiezen! Dat is heel erg waardevol, zeker in deze tijd. 

Door Corona werd het uitreiken van het beeldje afgelopen januari in een volle zaal enthousiaste collega’s helaas verhinderd. Daarom kon het beeldje nu eindelijk, in het bijzijn van het bestuur van KHN Arnhem/Renkum namens alle leden, uitgereikt worden in een prachtige inspirerende zaal in Museum Arnhem. Inmiddels is de 51e ster ook binnen! Wederom een fantastische prestatie waarvan we overtuigd zijn dat er nog vele zullen volgen!

Jan van Hooijdonk

Voorzitter KHN Arnhem/Renkum