Aperitivo met bluefin tonijn

Waarom De Kromme Dissel kiest voor Balfegó Tonijn?

Om te streven naar culinaire perfectie is elke keuze die we maken van cruciaal belang. Van de selectie van ingrediënten tot de technieken die we gebruiken, streven we naar het hoogste niveau van kwaliteit en duurzaamheid. 

Met onze nieuwe amuse gaan we aan de slag met Balfegó tonijn. Balfegó is een vijfde generatie vissersfamilie uit de Spaanse stad L’Ametlla de Mar, aan de Middellandse Zee. De wijze waarop deze familie omgaat met duurzaamheid, kwaliteit, traceerbaarheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft voor ons de keuze om met deze tonijn te willen gaan werken. 

Balfego tonijn staat bekend om zijn stevige textuur, rijke smaak en veelzijdigheid in de keuken. Rauw of kort geroosterd, het is heerlijk! Met zijn hoge gehalte aan gezonde omega-3 vetzuren is Balfego tonijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en goed voor de gezondheid.

 

Duurzaamheid en Verantwoorde Visserij

Balfegó tonijn wordt gevangen volgens strikte quota en regelgeving die zijn vastgesteld door de International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas (ICCAT). Dit waarborgt niet alleen de gezondheid en het voortbestaan van tonijnpopulaties, maar ook de biodiversiteit van onze oceanen. 

Traceerbaarheid en Transparantie

Een ander belangrijk aspect van onze keuze voor Balfegó tonijn is de volledige traceerbaarheid. Vanaf het moment dat de tonijn wordt gevangen tot het moment dat deze op uw bord ligt, kan elke stap in het proces worden gevolgd. Deze transparantie zorgt ervoor dat we precies weten waar onze tonijn vandaan komt, hoe deze is gevangen en onder welke omstandigheden. Dit geeft ons de zekerheid dat we alleen de hoogste kwaliteit tonijn serveren. 

Uitmuntende Kwaliteit en Versheid

De tonijn van Balfegó staat bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit en versheid. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde technieken voor het vangen, bewaren en transporteren van hun tonijn, waardoor de versheid en smaak behouden blijven. Door de rijke, boterachtige textuur en delicate smaak van Balfegó tonijn werden we overtuigd om met dit product een mooi gerecht te maken. 

Ethische Praktijken en Innovatie

Naast duurzaamheid en kwaliteit, waarderen we ook de ethische praktijken van Balfegó. Het bedrijf zet zich in voor verantwoorde arbeidsomstandigheden en dierenwelzijn. Bovendien blijft Balfegó innoveren op het gebied van visserijbeheer, door het minimaliseren van bijvangst en het implementeren van best practices voor vangstmethoden.

Conclusie

De keuze voor Balfegó tonijn is een weloverwogen beslissing die verder gaat dan alleen smaak en kwaliteit. Het weerspiegelt onze toewijding aan duurzaamheid, traceerbaarheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en culinaire excellentie. Door Balfegó tonijn te serveren, bieden we onze gasten niet alleen een voortreffelijke eetervaring, maar ook de zekerheid dat ze genieten van een product dat met respect voor mens en natuur is verkregen.