Opnieuw record verbroken met 51 jaar op rij een Michelinster

In het DeLaMar Theater in Amsterdam is tijdens de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin Nederland op 30 mei jl. voor het 51e jaar op rij, de felbegeerde Michelinster aan restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum toevertrouwd. Het team van het sterrenrestaurant heeft hiermee opnieuw het record verbroken en blijft de aanvoerder voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland. Dit is een zeer bijzondere en unieke prestatie!
51 jaar op rij één ster

Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant er in om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft de ster dan ook met veel trots in ontvangst genomen. “Elk jaar opnieuw wachten we met veel spanning op de uitslag van de Michelin Star Revelation Nederland.

Ondanks dat wij het gehele jaar door niet afwijken van onze strategie en met trots, liefde en passie met het team blijven doen waar wij goed in zijn om de beleving voor onze gasten tot het uiterste te brengen, kan de uitkomst van de presentatie toch altijd nog anders uitpakken. Gelukkig kunnen wij ook dit jaar die prachtige Michelinster weer op onze gevel bevestigen” vertelt Tonny Berentsen – Chef-kok De Kromme Dissel. “Ik ben echt enorm trots op ons team en de waardering die we hebben gekregen”. Volgens Chef-kok Tonny Berentsen is het geheim van restaurant De Kromme Dissel de combinatie tussen traditie en vernieuwing. “De gerechten op de kaart hebben een klassieke Franse basis, maar juist in deze gerechten zoeken wij de vernieuwing met pure ingrediënten in verrassende smaakcombinaties”.

Gastronomie herenigd
De sterrenceremonie heeft twee maanden later plaats gevonden dan oorspronkelijk gepland om er zeker van te zijn dat de Nederlandse gastronomie weer fysiek bij elkaar kon komen in een tot de nok gevulde DeLaMar Theater. Ook Chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer van restaurant De Kromme Dissel mochten hier deel van uitmaken, de rest van het team heeft in spanning via een livestream de ontknoping afgewacht. Na de bekendmaking was de ontlading groot bij het team van De Kromme Dissel en werd deze unieke prestatie met het hele team gevierd.

De kracht van De Kromme Dissel
Het team van De Kromme Dissel kookt vanuit een klassiek Franse basis modern en internationaal, steeds aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizoenen leveren. Dit is dan ook de reden dat gasten al heel lang vanuit alle windstreken De Kromme Dissel bezoeken en wat Michelin al 51 jaar waardeert met een ster.