Wie ben ik – Pim Voorbij


Geboortejaar: 1996
Functie: Chef de Rang / Bediening

Waar kom je vandaan?

Oorspronkelijk uit Maarn, een dorpje in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Tegenwoordig woon ik in Doorwerth, eveneens lekker in de bossen, maar dan op fietsafstand van De Kromme Dissel.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ooit ben ik begonnen aan een studie milieuwetenschappen, voordat ik wist dat mijn passie bij de horeca ligt. Sinds ik die overstap heb gemaakt, heb ik er certificaten voor wijn en bartending bij gehaald.

Hoe ben je in de horeca terechtgekomen?

Het begon toen ik niet zeker meer wist of mijn studie nog wel bij me paste. Ik had al vaker achter de bar gestaan als student, en ben toen tijdens een tussenjaar als bartender meegegaan op cruiseschepen. Dat vond ik zó leuk, dat ik in de horeca ben blijven hangen.

Wat vind je het leukste aan de bediening?

Mensen komen bij ons om een avond of middag er echt even uit te zijn. Je werkt dus altijd met gasten die ontspannen, op hun gemak en in een goed humeur zijn. En om die dan nog verder in de watten te leggen, is ontzettend leuk om aan mee te mogen werken.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?

Hiervoor ben ik vier jaar gastheer geweest bij een ander restaurant, en het voelde als tijd om mezelf verder uit te dagen. Een ander groot plezier dat ik uit de horeca haal is het neerzetten van kwaliteit — iets waar ik echt achter sta. De Kromme Dissel is een plek waar iedereen zijn best doet om er iets heel moois van te maken, en daar wil ik graag aan bijdragen en verder van leren. Daarnaast helpt het dat het lekker met de fiets te doen is.

Wat zou je graag nog willen leren?

Ik zou onder andere nog verder willen in mijn wijnkennis, om er beter inzicht in te krijgen en er nog meer over te kunnen vertellen aan tafel. En dan ooit zelf sommelier worden.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk?

Ik ben graag buiten om te wandelen, ben vaak in de klimhal te vinden en geef al jaren leiding aan de jeugd bij de scouting.

Wat is jouw lekkerste wijn?

Tja, een lekkerste wijn is toch deels subjectief. Ikzelf ben groot fan van de rieslings — vooral op een picknickbankje in de zon, als de riesling dan zo aromatisch is dat het je glas uitknettert.

Waar houd je absoluut niet van?

Oesters. Die zijn echt niet mijn ding.

Wat zijn je favoriete hashtags?

Ik ben nooit zo actief geweest op social media. Daarom heb ik eerlijk gezegd ook geen hashtags die ik volg.

Kunnen we je volgen op Insta?

Ik houd mijn leven vooral van de socials af, dus veel is er niet te volgen.

Waar wil je staan over 10 jaar?

Op de top van de berg Aconcagua in Argentinië — om vanaf de top alvast een wijngaard uit te zoeken om van de klim weer uit te rusten.