Proef De Kromme Dissel thuis en begin met de basis!

Op instagram zie je steeds meer fantastische plaatjes van gerechten en producten voorbij komen en het lijkt wel of iedereen tegenwoordig zo in een Michelinster restauran aan de bak kan. Maar is dat ook zo? Kun je aan de hand van een paar hippe kookboeken, instagram en ‘24 kitchen’ chef Tonny vervangen? Dat lijkt toch niet niet het geval, wellicht zullen er toptalenten rondlopen maar koken op sterrenniveau kost nou eenmaal bloed zweet en tranen.

De basis

Logisch, de basis. Je begint altijd onderaan de ladder. Zo ook in de keuken. Meestal begint het met het doen van de vaat, dan piepers schillen en langzaam maar zeker kom je dichter bij het fornuis om schouder aan schouder met de chef echt de gerechten te mogen koken en uitserveren. Eerst moet je warenkennis en basistechnieken meester maken. Begin hierbij met de producten uit je eigen streek en leer deze netjes te snijden en gebruik de verschillende bereidingstechnieken. Als je goed kijkt is bijvoorbeeld het maken van stimpstamp (stamppot andijvie) eigenlijk helemaal niet zo simpel. Er komen daar namelijk nog best wat basistechnieken aan te pas. Breid je kennis stap voor stap uit tot je uiteindelijk ook internationale gerechten kunt bereiden en zelfs nieuwe gerechten kunt gaan bedenken.

Maar thuis lekker ongedwongen los gaan en met mooie producten heerlijke gerechten koken kan natuurlijk altijd. Download de basisrecepten zie je de basisrecepten die wij gebruikt hebben in het kookboek Inspiratie. Met deze recepten benader je misschien de smaak van De Kromme Dissel en kom je weer een stapje verder!

Eet smakelijk!