Jeroen op wijnreis naar beroemd wijnhuis Torres Spanje

Wijnreis Torres

Ik heb een geweldige en unieke mogelijkheid gekregen om het grote wijnhuis Torres te bezoeken dankzij m’n maître-sommelier Ronnie Brouwer en Walraven-Sax. Tijdens deze reis werden we uitgenodigd om een beter beeld te krijgen van wat dit huis doet.

Tijdens een driedaagse reis, dat volledig vol was gepland, kregen we meerdere wijngaarden te zien met aansluitend een proeverij en een lunch of diner met de betreffende wijnen. De gastvrijheid spat er aan alle kanten vanaf. De eerste dag na aankomst in het hotel in Barcelona kregen we eerst wat tijd om bij te komen en om daarna mee te worden genomen naar een authentiek en historisch Spaans restaurant. Een pand met allemaal kleine ruimtes en trappetjes, hammen aan de muren en typisch Spaans eten. Dit in combinatie met zeer voldoende wijn.

Op de eerste ochtend dat wij hier waren werden we weer opgewacht door onze bus en die bracht ons naar het domein van Torres in Penedes waar de Mas la Plana wordt gemaakt. Eerst een tour door de geschiedenis van het huis in hun museum. Een huis dat begon met het produceren van brandy en nu een van de meest vooraanstaande namen is op het gebied van wijn, duurzaamheid en toekomstgerichte ontwikkelingen. Een proeverij van de wijnen en een aansluitende lunch in de zonnige wijngaard sloten het hier af, waarna we weer werden gebracht naar de volgende bestemming in Torrelavit naar de wijngaarden van Jean-Leon. Na deze proeverij gingen we terug naar het hotel om op z’n Spaans rond 9 uur aan tafel te gaan voor het diner.

Na weer een korte nacht stond om 8 uur de bus weer klaar voor de volgende bestemming ‘Purgatori’ in Costers del Segre om daarna te reizen naar het hoge en steile priorat waar we afsloten met een bijzonder gezellige tapas-lunch waar de alle borden steeds over de hele tafel werden doorgegeven met uitzicht op dit prachtige gebied.