Wie ben ik: Niek Scholten

Naam : Niek Scholten
Geboortejaar : 30-01-2005
Functie : Ambulante/leerling kok

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit Huissen, dat is een plekje naast Arnhem.

Hoe ben je in de horeca terechtgekomen?
Ik ben begonnen als afwasser als bijbaantje en ik mocht helpen met hapjes maken. Ik vond het steeds leuker worden en het ging ook steeds beter. Na het maken van de hapjes ging ik naar de koude kant en later mocht ik zelfs helpen bij de warme kant. Door dit bijbaantje ben ik de koksopleiding gaan doen.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?

Voor mijn stage solliciteerde ik bij de Kromme Dissel omdat ik werkte in een bistro restaurant en wilde op een hoger niveau werken.  Ik startte dus als als stagiair, voor 10 weken en mocht na de 10 weken blijven als ambulant met als vooruit zicht op september dat ik leerling word voor een jaar bij de Kromme Dissel.

Wat vind je het leukste aan werken in de keuken?

Het leukste in de keuken vind ik dat je met veel verschillende soorten producten werkt en die verschillende soorten manieren bereid en daaruit een mooi en en lekker gerecht maakt.

Wat is je lekkerste gerecht?

Ik hou heel veel van verschillende soorten pasta’s, ik heb niet een bepaalde saus of pasta die ik het lekkerst vindt, alle pasta’s zijn goed:).

Waar hou je absoluut niet van?

Ondanks dat ik in de keuken werk en alles moet eten en proeven, houd ik niet van kaas.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk?

Naast het werken in de horeca, vind ik het leuk om te sporten in een sportschool, voetbalwedstrijden te kijken en naar Vitesse te gaan, ondanks dat ze op het moment niet zo goed doen, vind ik het nog wel leuk om erheen te gaan.

Wat zijn je favoriete hashtags?
#bon

Kunnen we je volgen op insta?

Jullie mogen me zeker volgen op insta. Niek_NS

Waar wil je staan over 10 jaar?

Over 10 jaar hoop ik dat ik een eigen restaurant heb, waar ik ook de chef ben, en waar ik gasten blij kan maken met een leuk en een gezellig team.