Wie ben ik: Emma Ijkema
Wie ben ik:
Naam: Emma Ijkema
Geboortejaar: 2000
Functie: Student zelfstandig werkende kok
Waar kom je vandaan?
Oorspronkelijk ben ik Indonesisch-Nederlands, maar ik woon nu in Arnhem.
Hoe ben je de horeca ingekomen en waar ben je begonnen?
Ik had altijd al een grote interesse in koken en vond het erg leuk om voor grote groepen te koken. Grappig genoeg ben ik begonnen bij McDonald’s, waar ik erachter kwam dat ik meer wilde doen dan fastfood. Ik wilde meer richting fine dining, dus ik heb vol gas gegeven en nu sta ik hier!
Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Via mijn vorige werkgever, Cuisson in Arnhem, ben ik bij De Kromme Dissel terechtgekomen. Bram Roelofs, chef en eigenaar van Cuisson, kende de mensen hier en heeft zelfs samengewerkt met souschef Brandon. Hij vond dit een uitstekende volgende stap voor mij, en ik was toe aan een nieuwe uitdaging op een hoger niveau.
Wat is je lekkerste gerecht?
Ik ben erg goed in het maken van pasta’s en een hele mooie pompoensoep. Vooral hou ik van slow food.
Waar hou je absoluut niet van?
Munsterkaas, maar ik ben bereid het nog eens te proberen maar haring uit een pot vind ik echter echt verschrikkelijk!
Wat vind je leuk om te doen naast je werk?
Ik hou van sporten, vooral van wandklimmen! Daarnaast teken ik ook heel graag.
Wat is je mooiste gerecht/mooiste wijn?
Mijn favoriete gerecht is de rendang van mijn moeder, en mijn favoriete wijn is Manz Scheurebe.
Wat zijn je favoriete hashtags?
Ik denk #me, die gebruik ik best vaak.
Kunnen we je volgen op Insta?
Jazeker! emmaij
Waar wil je staan over 10 jaar?
Over tien jaar wil ik graag mijn eigen zaak beginnen. Als dat niet lukt, zou ik ergens in Frankrijk willen werken, waar ik me meer kan verdiepen in de gastronomie.