Soeprestaurant

Eekhoorntjesbrood, raapstelen, venkel, meloen, mosterd, kreeft en zuurkool. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt in dit restaurant er wel soep van gekookt. Al vanaf het allereerste begin in 1968 staat het al op de kaart en is dat het meest populaire gerecht dat wordt gekozen.

Deze keer laten we je onze zuurkoolsoep proeven!

Recept voor vier personen

250 g boter
100 g gesneden sjalotten
100 g ontbijtspek
2 t knoflook geperst
1 takje tijm
2 l groentebouillon
1 l slagroom (ongezoet)
500 gr zuurkool (rauw)
4 sliptongfiletjes
100 gr gerookte paling
Paar plakjes droge worst dun gesneden

Doe de boter in de pan en fruit hierin de sjalot, knoflook en het ontbijtspek aan.Voeg vervolgens de zuurkool, bouillon en slagroom toe en laat dit zachtjes een uurtje trekken. Zeef de soep en breng op smaak met zout en peper. De overgebleven zuurkool kunt u nog gebruiken als garnituur in de soep of u kunt er nog stampot van maken.

Breng de sliptong filets op smaak met zout en peper, rol ze op en bak ze zachtjes in een koekenpan gaar. Serveer in een dieop bord een beetje gehakte zuurkool, tong-rolletjes met gerookte paling, plakjes dungesneden droge worst en gebakken paddestoelen.

Heel veel succes en eet smakelijk