Wildplukken langs de Rijn

De onvoorspelbaarheid en het continue veranderen van de natuur houdt het interessant om erover te praten of om er creatief mee bezig te zijn. De gemoederen worden vaak beïnvloed door het seizoen en dit laten wij terugkomen in onze gerechten. Koken is emotie en dat ziet u terug in de frisse vrolijke kleuren van de zomer of de volle donkere smaken van de winter. In het voorjaar is het leuk de natuur in te trekken en bewust te worden wat er om je heen groeit en bloeit. Het liefst in de eigen tuin, straat of woonplaats. Overal kunt u eetbare kruiden en planten vinden. Maurijn Gasseling, onze chef de partie van de voorgerechten, werd gegrepen door de magie van het bos en het zoeken van paddenstoelen. Bij het uitlaten van zijn hond in de vroege ochtend dauw, zag hij verschillende paddenstoelen staan, waarvan hij daarna uitzocht hoe ze heten en vooral of ze eetbaar waren! Zijn kennis over paddenstoelen vergrootte zich en hij begon ook te kijken naar andere eetbare plantjes, kruiden en bessen.