Onze Jisca derde in de finale van Prix Joseph Perrier – Champagne Sommelier 2025!
We zijn ontzettend trots op onze collega Jisca Wiersema, die is doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze sommelierwedstrijd Prix Joseph Perrier – Champagne Sommelier 2025!
Deze bijzondere wedstrijd is bedoeld voor professionele sommeliers die werkzaam zijn in de Nederlandse gastronomie en een passie hebben voor champagne. Deelnemers tonen hun expertise, creativiteit en gastheerschap via uitdagende onderdelen – van thematische presentatie tot wijn-spijsadvies.
Jisca strijdt samen met twee andere finalisten om de felbegeerde titel:
• Jeffrey van der Beek – Restaurant Merlet* – Schoorl
• Jisca Wiersema – Restaurant De Kromme Dissel* – Heelsum
• Saskia Smeenk – Restaurant Daalder* – Amsterdam
De finale vindt plaats op maandag 12 mei bij De L’Europe in Amsterdam. Daar presenteren de finalisten hun visie op het wedstrijdthema ‘Effervescence – de magie van belletjes en bruis’, gevolgd door een champagne-spijscombinatie met toelichting. Om 16.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke champagneborrel.
De jury bestaat uit topnamen uit de wijnwereld, waaronder wijnjournalist Frank Jacobs (juryvoorzitter), Anja Vondenhoff (Champagne Ambassadeur) en Heleen Boom (voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers).
Wij wensen Jisca ontzettend veel succes en plezier tijdens de finale! Haar passie voor wijn en gastvrijheid maken ons nu al trots – en we kijken uit naar een bruisende dag in Amsterdam.
𝐒𝐚𝐬𝐤𝐢𝐚 𝐒𝐦𝐞𝐞𝐧𝐤 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐦𝐩𝐚𝐠𝐧𝐞 𝐒𝐨𝐦𝐦𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐉𝐚𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟓
Tijdens de spannende finale op 12 mei in De L’Europe Amsterdam is Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* uitgeroepen tot winnaar van de allereerste Prix Joseph Perrier – Champagne Sommelier 2025! Met haar indrukwekkende kennis, presentatie en technische vaardigheden wist zij de jury te overtuigen. Saskia mag zich vanaf vandaag officieel Champagne Sommelier van Nederland 2025 noemen. Van harte gefeliciteerd!
De tweede en derde plek gingen respectievelijk naar Jeffrey van der Beek van Restaurant Merlet* en Jisca Wiersema van Restaurant De Kromme Dissel*, die eveneens uitblonken in creativiteit, expertise en natuurlijk hun liefde voor champagne. Het was een mooie dag en de eerste editie van de Prix Joseph Perrier was een groot succes. Dit werd mogelijk gemaakt door alle deelnemers, de jury, champagne liefhebbers én dankzij de gastvrijheid van De L’Europe Amsterdam.
Drie kundige sommeliers, een prachtige locatie en veel mooie champagnes. Maar bovenal: een geslaagde dag dankzij iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Dank aan de jury – Frank Jacobs, Heleen Boom en Anja Vondenhoff – het team van De L’Europe én Paul Edgar Bredar, exportmanager van Joseph Perrier. Zonder jullie kennis, inzet en enthousiasme was deze dag niet zo’n succes geweest.
Het blijft gelukkig niet bij deze ene editie, want in ‘27 we terug met de Prix Joseph Perrier – Champagne Sommelier 2027
Tekst: Brouzje Champagne Foto: @capturedbygerlinde