Crèmesoep van aardpeer met kabeljauw

Aardpeer soep, weer wat anders dan snert!

Zoals u van ons gewend bent vinden we het leuk u af en toe aan het werk te zetten met een van onze recepten zodat u ook thuis een klein beetje de smaak van De Kromme Dissel kunt proeven. Deze keer gaan we een soep maken van aardpeer. Het knolgewas dat de hele winter te oogsten is, is echt een wintergroente. Hij maakt zelf een antivries zodat hij niet bevriest en is uiterst gezond! Ook al ziet de groente er wat vreemd uit en lijkt het geen culinaire, het smaakt heerlijk en combineert prachtig met vis!

Het recept voor vier personen: 500 gr aardpeer geschild en in blokjes van 2 cm,  50 gr spek in kleine blokjes, 2 sjalotten fijn gesneden,  2 tenen geplette knoflook, 3 takjes tijm, blaadje laurier, 50 ml witte wijn, 3 el crème fraiche, 5 dl slagroom (ongezoet), 5 dl groentebouillon, 50 gr boter

Fruit in een diepe pan de boter, sjalot, knoflook, tijm, spekblokjes en aardperen.Blus dit af met de witte wijn en groentebouillon. Voeg nu de room en crèmefraiche toe. Kook de soep zachtjes tot de aardpeer gaar is. Schep een klein beetje aardpeer uit de pan voor het garnituur en draai de rest fijn in een keukenmachine. Zeef de soep en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met een garnituur van kabeljauw, bospaddenstoelen en aardappelcroutons. Wij hebben in dit geval ‘hoorn des overvloeds’ paddestoel gebruikt. 

 

Eet smakelijk!