Wilde eend, pompoentaart, tapiocaparels en chutney van pompoenparels

Na de zomer worden de pompoenen weer geoogst en dee eerste wilde eenden gekooid. De bijna rood geserveerde eendenborst combineert goed met de zoetige smaak van de pompoen en honing.

Pompoentaart
60 g bloem gezeefd, 140 g eidooier, 7 dl room, kerrie, 5 bonken aardappel in dunne plakjes en 2 butternut pompoenen

Schil de pompoenen en snij van de bovenkant zoveelmogelijk dunne rechthoekige plakjes. Schil de aardappelen en snij hier ook plakjes van.
Meng voor de ‘appareille’ de room met de eidooier. Voeg de gezeefde bloem toe. Breng op smaak met zout, peper en kerrie. (De ‘appareille’ moet hoog op smaak.) Smeer in een ingevet bakblik eerst de appareille, dan plakjes aardappel. Dan weer appareille en vervolgens pompoen. Doe dit tot de taart ongeveer 3 cm dik is. Bak de taart op 160 graden in een heteluchtoven tot hij gaar is. (Controleer de gaarheid om de tien minuten met een satéprikker.)
Laat de taart afkoelen om goed te snijden.

Pompoenpit chutney:

1 dl honing, 50 g pompoenpitten, 1 dl pompoenpitolie en 100 g pompoen in kleine blokjes.

Snij van de onderkant van de pompoenen kleine blokjes van 2 mm. Bak in een bakpan de pompoenpitten goudbruin in de olie. Voeg nu de pompoenblokjes toe en vervolgen s de honing. Laat de pompoen iets garen. Laat de chutney afkoelen tot kamertemperatuur.

Tapiocaparels:

50 g tapiocaparels en 1 dl pompoenpitolie. Gaar de tapiocaparels in ruimkokend water. Giet ze af op
een zeef en breng op smaak met de pompoenpitolie, zout en peper.

Eend
2 wilde eendjes en wat gevogeltejus. Bak de eendjes rondom in een bakpan en gaar ze in een heteluchtoven op 120 graden tot 49 graden kerntemperatuur. Laat de eendjes minimaal 15 minuten rusten (niet aansnijden). Garneer het taartje met geblancheerde Spaanse peper, peultjes en soufflé aardappel.

Eet smakelijk!