Chef Tonny laat je zien hoe je het beste Wagyu beef kunt bakken. Om te vieren dat De Kromme Dissel 50 jaar aaneengesloten een Michelinster heeft dit jaar hebben wij een prachtige culinaire verjaardagskalender gemaakt met smaakmakende foto’s en heerlijke recepten waarbij we bij ieder gerecht een tutorial hebben opgenomen waardoor je verder op weg wordt geholpen om van de recepten een succes te maken. De kalender is vanaf mei 2021 verkrijgbaar in de Fletcher cadeauwinkel: https://www.fletcherkadowinkel.nl/
Japans Wagyu vlees met wonton en paksoi Shanghai
Wagyu entrecote
Recept voor 4 personen:
2 plakken wagyu entrecote
van 200 g (100 gr pp)
Breng de entrecotes op smaak met zout en peper en bak ze op hoog vuur, op elke kant 2 minuten
goudbruin. Haal ze uit de pan, laat 5 minuten rusten en trancheer vervolgens mooie dunne plakjes.
Wagyu wonton
100 g wagyu gehakt
1 lente uitje
1 tl sambal
scheutje sojasaus
wontonvellen (Aziatische deegvellen)
Snijd het lente uitje in kleine ringetjes. Meng het gehakt met de lenteui en breng op smaak met
sambal, sojasaus en voeg naar smaak nog zout toe. Leg een theelepel gehaktmengsel in het midden
van een plakje wontonvel, maak de randjes iets vochtig en vouw hem dubbel. Frituur de wontons
in een frituur goudbruin.
Soja met citrus dressing
Soja met citrusdressing
60 ml sojasaus
20 ml ketjap
Sap van een sinaasappel
Sap van een limoen
2 eetlepels sushiazijn
2 el mirin
5 el olijfolie
Meng alle ingrediënten en roer goed door.
Garneren
Miso dare
Paksoi shanghai
Komkommer
Enoki paddenstoelen