Tarbot met witlof, truffel en beurre blanc met vadouvan

Met meer dan vijf decennia Michelinster-ervaring streeft ons team continu naar de perfecte balans tussen traditie en innovatie. Truffels spelen hierin een onmisbare rol. Ze voegen niet alleen complexiteit en elegantie toe aan onze gerechten, maar vertellen ook een verhaal van seizoen, terroir en vakmanschap. Hier lees je een recept met tarbot en truffel om thuis mee aan de slag te gaan!

Recept voor 4 personen

400 g tarbotfilet
1 truffel van ongeveer 10 g
2 witlofstronkjes
1 scheutje witte aceto
1 roodlof
French Dressing

Witte wijnsaus
150 ml ongezoete slagroom
150 ml visfond (optioneel)
100 ml witte wijn
50 g roomboter
1/2 citroen (sap)
3 g vadouvan
Scheutje Noilly Prat (optioneel)

Doe de visfond, Noilly Prat en witte wijn in een pan en kook dit ⅔ in. Voeg de boter en vadouvan kruiden toe, de room en het citroensap. Kook dit nog iets in en breng op smaak met zout en peper. Maak de saus voor het serveren schuimig met een staafmixer.

Witlof
Snijd de witlof (zonder ken) in fijne reepjes. Bak deze kort in een beetje bakolie en breng op smaak met zout en peper. Blus af met een scheutje witte aceto balsamico.

Roodlof
Snijd mooie puntjes van de roodlof en maak deze aan met French dressing. Garneer een paar stukjes op de vis.

Tarbot
Portioneer de tarbot in vier gelijke delen, bak in een klontje boter tot ze mooi gaar zijn, maar niet te gaar want dan wordt de vis droog.

Truffel
Borstel de truffel zodat er geen zand meer op zit. Rasp deze aan tafel over de gerechten.