Blog

Ronnie Brouwer is de Sommelier van Nederland 2017

Ronnie Brouwer is een graag geziene collega. Tijdens juryproeverijen vallen altijd zijn proefbevindingen en argumentaties op. Hij is een Sommelier met grote kennis van zaken en hij kan er bovendien op elk niveau over communiceren.

Lees meer

Van Heteren naar Puligny Montrachet

Door Mark Snoek.
Eerder dit jaar heb ik een aantal inspirerende wijnreizen gemaakt door de Franse streek Bordeaux en Oostenrijk georganiseerd door het Nederlandse Gilde van Sommeliers. Deze zomer wilde ik mijn vakantie combineren met mijn passie en de Franse wijnstreken Champagne en Bourgogne

Lees meer

Winnaar Restaurantweek winter 2016

Tijdens de restaurantweek van 30 maart tot 8 april konden bezoekers zich uitspreken over één of meerdere restaurants. De restaurants werden beoordeeld op service, kwaliteit van het eten en de sfeer. De Kromme Dissel is geëindigd op een gemiddelde waardering van maar liefst 9,89, waarmee we als winnaar werden verkozen van alle sterrenrestaurants die meededen.
Lees meer

Brouwer’s Wijnpraat: Witte wijn

Langs een klein trappetje naar beneden moet ik gebukt de massieve houten deur open maken om in mijn domein te komen.
Linksaf staan de grote jongens uit Frankrijk, dan de Spaanse toppers en vervolgens al het mooie uit Zuid-Afrika.
Rechts staan de mousserende wijnen en rechtdoor bereiken we de arrangementwijnen.

Lees meer

Brouwer’s wijnpraat: Bubbels

Het is een moment muisstil in de zaak, alle ogen in het volle restaurant zijn op mij gericht.
Mijn sabel schrijdt vastberaden langs de hals van de fles, waarna de bubbels hun bruisende vrijheid vinden.
Ik schenk de wijn in sexy slanke glazen die beslaan van ‘s werelds geniaalst bereide druivensap. Champagne en…applaus!

Lees meer

Brouwer’s Wijnpraat: Op reis naar Macedonië

Ronny Brouwer heeft een leerzame en indrukwekkende reis naar Macedonië gemaakt. Lees in het reisverslag hoe hij tijdens deze wijnreis een ‘oeroude wereld’ heeft ontdekt met een moderne wijncultuur. In de wijnen proefde hij de grote ervaring in wijn maken, gecombineerd met de enorme gastvrije Macedonische cultuur. 

Lees meer

Tom Lamers wint Gouden koksmes

Op de laatste dag van de Horecava in de Amsterdamse RAI was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*.

Lees meer