Wie ben ik: Youri Pietersen

Naam: Youri Pietersen
Geboortejaar: 27 oktober 1998
Functie: chef de partie
Waar kom je vandaan?
Ik kom uit een klein dorpje in de achterhoek dat de naam Keijenborg draagt.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb de opleiding zelfstandig werkend kok niveau 3 afgerond op het Graafschap college in Doetinchem, en daarna nog 1 jaar verder geleerd voor de niveau 4 op de CSA in Almelo.

Hoe ben je in de Horeca terecht gekomen?
Ik ben in de Horeca beland door een vak dat ik op de mavo had M&O, hier hadden we eens in de maand een kookles die mij erg goed beviel, ik maakte de keuze om na 2 jaar mavo af te stromen naar de kaderberoepsgericht in de richting consumptieve techniek. Na een jaar koken en bakken maakte ik de keuze om verder te gaan met koken en deze richting werd ook vervolgd op het mbo.

Wat vind je het leukste aan de keuken/bediening?
Het proces van het zo bewerken van een product of de toevoeging zodat het product er beter uit komt dan dat deze van tevoren bedoeld is.

Waarom heb je bij de kromme dissel gesolliciteerd?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging om nog meer uit mezelf te halen en hoe zou dat beter kunnen dan in een restaurant dat al zo lang een ster draagt?

Wat vindt je leuk om naast werk te doen?
Ik drink graag een biertje met vrienden, een lekker dagje erop uit met mijn vriendin staat ook hoog in het vaandel en daar komen nog de sporten bij, vooral voetbal trekt mij heel erg en een klein beetje fitness doe ik er nog naast.

Wat is je mooiste gerecht/wijn?
Mijn mooiste gerecht is een gerechtje met geitenkaas, hangop, meiraap, winterpostelein en aardappel.

Waar houdt je absoluut niet van?
Heel erg heftige kazen, bonen uit pot, en veel vis, een beetje is heel erg lekker maar als het teveel van een soort is zoals een moot zalm of een flink stuk tonijn haak ik af.

Wat zijn je favoriete hashtags?
Ik gebruik zelf weinig hashtags, dit zal hooguit een keer een #throwback zijn. Hashtags die ik volg zijn o.a.  #michelinstar en #dutchcuisine🇳🇱

Kunnen we je volgen op insta?
Jazeker! @youripietersen is mijn insta.

Waar wil je staan over 10 jaar?
Over 10 jaar wil ik misschien wel in een eigen zaak staan, een leuk restaurant met een mooi niveau in de achterhoek. Mooi gemoedelijk beginnen maar stiekem wel een hele leuke ervaring mee krijgen naarmate de avond vordert.