Restaurant De Kromme Dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De sfeervolle oud Saksische boerderij dateert uit de 17e eeuw. Sinds 1971 wordt het restaurant gewaardeerd met een Michelinster.

Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis internationaal modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.

Om deze beleving compleet te maken kunt u overnachten in het aangesloten Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland en afsluiten met een uitgebreid ontbijt. Als u kiest voor het culinaire arrangement is een zeven-gangendiner in De Kromme Dissel, overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, en een uitgebreid ontbijt inbegrepen. Om dit arrangement te reserveren kunt u telefonisch contact opnemen via 0317 – 319 104.

Team De Kromme Dissel


Wie werkt bij de Kromme Dissel, wordt een stukje van het geheel. Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werken zij dagelijks samen aan een beleving voor de gast.

Onder de bezielende leiding van chef-kok Tonny Berentsen wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern gekookt. In teamverband worden de gerechten gezamenlijk gecreëerd en bereidt met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn hierin de basisingrediënten.

Maître – Sommelier Ronnie Brouwer past dagelijks met zijn serviceteam, bestaande uit enthousiaste professionals, de finesses van het vak toe om het onze gasten aan niets te laten ontbreken. De wijnen die geschonken worden, zijn met zorg geselecteerd om een spannende en harmonieuze combinatie te maken met de gerechten. Ervaar zelf de gastvrijheid en culinaire creativiteit van het team van De Kromme Dissel!

Leer op ons blog onze medewerkers persoonlijk kennen>>
Bekijk ook onze vacatures>>


25% korting bij De Kromme Dissel “Lentelunch Deluxe”


 

Begint het voorjaar ook bij u te kriebelen? Laat u vanaf 7 april dan inspireren en verwennen door onze gastvrijheid en heerlijke gerechten tijdens een uitgebreide lunch.

Begin met een heerlijk glas Champagne en Zeeuwse oesters met verrassende bites. Geniet vervolgens van een culinair viergangen menu en sluit af met koffie of thee met zoetigheden van onze patissier.

Kijk hier voor meer informatie >>
Lekker op z’n Liemers “onbegrensd” Streek arrangement


 

Ga mee op avontuur door de Gelderse plattelandsstreek De Liemers en geniet van een volledig verzorgd diner, het nieuwe kookboek Lekker op z’n Liemers “onbegrensd” en nog vele extras. Maak daarna gebruik van een mooie korting op uw verblijf in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland.

In het nieuwe verhalende kookboek gaan de twee sterrenkoks op avontuur in de Gelderse plattelands streek De Liemers. Tom Lamers, geboren en getogen in Loo, laat zijn Friese collega en vriend Sierk Buwalda zien wat er zo allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken wordt in deze groene regio. Met de fotocamera in de aanslag bezoeken zij vijftien lokale bedrijven en maken met hun mooiste producten heerlijke gerechten.

 

Lees meer over het arrangement >>


Kookboek


 

Waar komt de inspiratie vandaan? ‘Proeven, voelen, ruiken en zien’, is het antwoord van De Kromme Dissel. ‘Laat je fantasie spreken, gebruik al je zintuigen om je te laten inspireren om creatief te zijn.

Dierbare herinneringen en vrolijke anekdotes, gelardeerd met schitterende foto’s van gerechten en amusante tekeningen onthullen het geheim van De Kromme Dissel in het nieuwe kookboek ‘Inspiratie’.

Lees meer over het kookboek>>


Culinair De Kromme Dissel Arrangement


Combineer een culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland. Met dit arrangement geniet je van een:

  .
 • culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel
 • overnachting in Fletcher Hotel Klein Zwitserland
 • uitgebreid ontbijtbuffet
 • Kromme Dissel kookboek ‘Inspiratie’
 • informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes
 • gratis WiFi en parkeergelegenheid

Neem telefonisch contact op via 0317 – 319 104 om dit arrangement te reserveren.

Bekijk hier de website van Fletcher Hotel Klein ZwitserlandFotogalerij

Reserveren

U kunt online reserveren via Couverts – zie de reserveringstool hiernaast.

Heeft u specifieke dieetwensen of wilt u vegetarisch eten?
Het is prettig wanneer u voorafgaand aan uw bezoek of bij de reservering alvast vermeldt wat uw speciale wensen zijn, dan kunnen wij hierop inspelen.

Voor gezelschappen groter dan 8 personen is reserveren door te bellen naar +31 (0)317 – 363 752 of te mailen naar restaurant@krommedissel.nl gewenst.

Voor een besloten gezelschap kunt u tot 10 personen de Staphorster kamer reserveren. Voor een gezelschap tot 24 personen kunt u de Hinderlooper stijlkamer reserveren. Voor grotere gezelschappen kunt u een combinatie maken of het restaurant exclusief reserveren. De Kromme Dissel is uitstekend te gebruiken in besloten vorm voor bijvoorbeeld uw bedrijfsevenement, personeelsfeest, jubileum of huwelijksdag.

 

 • Op zondag 12 april 2020, eerste paasdag, is het restaurant geopend voor lunch vanaf 12:00 uur en met het diner vanaf 18:00 uur diner. Op tweede paasdag is het restaurant gesloten.
 • Het restaurant heeft zomersluiting van dinsdag 28 juli t/m maandag 17 augustus 2020. Dinsdag 18 augustus openen wij vanaf 18.00 uur.
 • Op 24 december is het restaurant met de lunch en kerstavond gesloten.
 • Kerstlunch: op 25, 26  december serveren wij onze vijfgangen Kerstlunch van 12:00 uur tot 16:00 uur.
 • Kerstdiner: op 25, 26 en 27 december serveren wij ons Kerstdiner vanaf 18:30. Op dinsdag 29 en woensdag 30 is het restaurant open.
 • Met oud en nieuw, op donderdag 31 december 2020 en vrijdag 1 januari 2021 is het restaurant gesloten. Zaterdag 2 januari 2021 openen wij vanaf 18.00 uur.

Huisdieren zijn niet welkom in het restaurant.