Wie ben ik: Joost Helmers
Geboortejaar: 2001
Functie: leerling kok

Waar kom je vandaan:
Ik ben geboren in Zevenaar en ben opgegroeid en woonachtig in Duiven. 

Welke opleiding heb je gedaan?
In 2017 ben ik begonnen met de Koksopleiding Niveau 3 in Arnhem. In 2020 ben ik afgestudeerd en momenteel volg ik de opleiding Gespecialiseerd Kok Niveau 4 in Wageningen.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Mijn oma is kok geweest en kookt altijd de heerlijkste gerechten waar ik altijd aan mee mocht helpen. Ook haar traditionele kerstdiners voor onze familie hebben mij geïnspireerd om de horeca in te gaan.

Wat vind je het leukste in de keuken?
Lastige vraag…. Ik denk toch het uitproberen van nieuwe creaties en het samenbrengen van mooie smaken om daar vervolgens onze gasten mee te verrassen en een mooie ervaring te bezorgen.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ik wilde graag de stap maken naar een sterrenrestaurant omdat ik mijzelf graag wil uitdagen. Mede ook omdat De Kromme Dissel al 50 jaar in het bezit is van een ster leek mij dit de perfecte kans om kennis te maken met dit segment.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk?
Ik besteed veel vrije tijd aan mijn schoolwerk, recepten uitproberen op de Big Green Egg in mijn achtertuin en voetballen. Een terrasje pakken met vrienden vind ik ook erg leuk. 

Wat is je mooiste gerecht?
Mijn favoriete gerecht is een open ravioli met kreeft, jus van kreeft, Ricotta, eekhoorntjesbrood, cantharellen en olie van basilicum. 

Kunnen wij jou volgen op Insta?
Jazeker! Ik ben te volgen als joost_helmers

Waar wil jij staan over 10 jaar?
Over 10 jaar ben ik nog steeds werkzaam in de horeca en bereid ik als chef de mooiste gerechten voor mijn gasten.