WIE BEN IK: BRANDON DE BRUIN

Brandon de Bruin
Geboren in Rheden in 1998

Sous chef

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren en getogen in Rheden

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb vmbo-kl gedaan op het Rhedens Dieren. Daarna maakte ik de koksopleiding bij het Rijn IJssel college in Arnhem niveau 3 af. Daarna niveau 4, ‘gespecialiseerd restaurantkok’ aan de Vakschool Wageningen.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?

Ik ben op mijn 13e begonnen in een pannenkoekenhuis in de afwas. Op dat moment wist ik al dat ik in de keuken wilde werken. Van daaruit heb ik doorgewerkt in verschillende restaurants totdat ik bij de Dissel terecht kwam.

Waarom heb je gesolliciteerd bij de kromme dissel?

Ik was opzoek naar een stage-adres voor mijn 10 weekse stage. De keuken van De kromme Dissel staat hier in de regio natuurlijk hoog aangeschreven en het leek me een hele mooie kans en leerzaam om te werken in een Michelinster restaurant. Na mijn stage mocht ik er blijven als ambulant. Ik heb mijn laatste leerjaar bij De Dissel gedaan en bleef als chef de partie. Inmiddels ben ik sous chef.

Wat vind je het leukste aan de keuken?

Ik hou van de spanning in het begin van de avond als de gasten arriveren en het diner begint. Dan vervolgens met het team mooie en lekkere gerechten koken zodat iedere gast een topavond heeft. Ik hou van de werkdruk en de adrenaline die je daarvan krijgt. In de keuken heerst een leuke sfeer en het is er gezellig, dat vind ik erg belangrijk want wij zien onze collegae immers meer dan onze familie.

Wat vindt je leuk om te doen naast het werk?

Ik hou ervan om lekker op een terras te zitten en uit eten te gaan.
Verder ga ik naar de sportschool en spendeer veel tijd met mijn vrienden.

Waar wil je staan over 10 jaar

Ik wil de aankomende 5 jaar in mooie (goede) zaken werken en ooit uiteindelijk een eigen restaurant starten.