Naam: Eline Scholten
Geboren op 25 oktober 2002
Functie: ambulant medewerker bediening

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit de achterhoek, waar ik nu al bijna 18 jaar woon in het plaatsje Voorst.

Welke opleiding doe je/heb je gedaan?
Na het vmbo ben ik in 2018 de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerkster gaan doen in Doetinchem. Na het behalen van mijn diploma ben ik in 2021 begonnen aan de opleiding zelfstandig werkend gastvrouw in Nijmegen.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Toen ik opzoek was naar mijn eerste bijbaantje, zocht ik eigenlijk meteen al naar baantjes in de horeca. Ik zag mezelf namelijk niet in een winkel of supermarkt werken. Ik wilde namelijk met gasten werken, en hun lekker in de watten leggen. Via mijn vader ben ik toen terecht gekomen bij een partycentrum en tegelijkertijd ook in een restaurant in Duitsland. Door mijn bijbaantjes in de horeca is eigenlijk mijn liefde ook voor de horeca steeds meer gegroeid.

Wat vind je het leukste aan de bediening?
Het leukste aan de bediening vind ik het contact en de band met de gasten, vanaf binnenkomst tot het afscheid. Ook het uitleggen van de gerechten en wijnen aan tafel in combinatie met een kletspraatje, ja dat vind ik echt hartstikke leuk om te doen. Ik vind leuk om te zien als de gasten het naar zin hebben, daar word ik ook dan weer extra blij van.

Waarom heb je bij de Kromme Dissel gesolliciteerd?
Voor mijn stage heb ik bij De Kromme Dissel gesolliciteerd omdat ik wilde gaan voor een uitdaging ook wilde ik het hoger opzoeken. De Kromme Dissel staat namelijk goed bekend, en ik hoorde via school er ook goede verhalen over. Daarnaast wilde ik graag meer kennis opdoen van producten/gerechten en wijn, daar leek mij De Kromme Dissel een hele goede leerschool voor.

Wat vind je het leukste om te doen naast je werk?
Ik vind het leuk om uit te gaan, zoals een festival of in de stad en anders lekker op een terrasje borrelen met vrienden en vriendinnen.

Wat is je mooiste gerecht/ lekkerste wijn?
Wat ik heel lekker vind is een stukje rug van een ree die lekker rosé gebakken is met daarbij gebakken champignons en uitjes. Dit maakte mijn vader altijd al toen ik klein was en nu nog steeds staat dit boven aan mijn lijstje. Maar ook de Anjou duif met rode biet en pistache die op het menu staat vind ik ook heerlijk.
Voor de wijn laat ik de vraag open, er zijn namelijk zoveel lekkere en mooie wijnen.

Wat zijn je favoriete hashtags?
Ik gebruik zelf eigenlijk nooit hashtags, maar bij deze zijn mijn favoriet #DeKrommeDissel en #Disselsdreamteam

Waar wil je staan over 10 jaar?
Lastige vraag.. deze laat ik voor nu even open. Ik ben namelijk heel benieuwd wat de toekomst mij brengt.