Naam: Martijn van Alst
Geboortejaar: 2004
Functie: leerling kok garde en patisserie 

Waar kom je vandaan
Duiven, Gelderland

Welke opleiding doe je/ heb je gedaan? 
Ik ben gestopt met havo om de koksopleiding te doen. De versnelde opleiding niveau 2 heb ik goed afgerond en ben nu bezig met het examenjaar aan de opleiding zelfstandig werkend kok niveau 3.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Ik heb altijd hart gehad voor de horeca en ben al op mijn 13e begonnen met bijbaantjes. Ik heb mijn hart gevolgd en doe er alles aan om een topkok te worden.

Wat vind je het leukste aan de keuken?
Ik vind het het leukst om gasten een mooie avond te bezorgen met mooie en vooral lekkere gerechten. Daarnaast vind ik het heerlijk de adrenaline te voelen tijdens een druk servies. Het is een soort trans waar je in raakt en je alsmaar door kan.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ik kende sous-chef Brandon de Bruin al van restaurant ‘t Raedthuys waar hij leerling was en ik keukenhulp. hHij heeft mij een appje gestuurd of ik hier wilde werken en dat was een kans die ik uiteraard niet kon laten liggen.

Wat vind jij het leukste om te doen naast je werk ?
Gezellig een drankje doen met vrienden, thuis koken met, en voor familie, ik speel graag een potje pool en ik speel af en toe een beetje gitaar.

Wat is je mooiste gerecht/lekkerste wijn?
Droge riesling is mijn favoriete wijn. Een favoriet gerecht heb ik niet echt maar ik vind langoustines en zwezerik ontzettend lekker!

Wat zijn je favoriete hashtags?
#dekrommedissel #dutchcuisine #michelin

 

Waar wil jij staan over 10 jaar?
Over 10 jaar hoop ik de rol van chef Tonny Berentsen te hebben in hopelijk mijn eigen zaak of in een andere mooie zaak op hoog culinair niveau. Een persoonlijk streven van mij is om heel hard te werken en de top te behalen.