Restaurant De Kromme Dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt Hotel Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De sfeervolle oud Saksische boerderij dateert uit de 17e eeuw. Sinds 1971 wordt het restaurant gewaardeerd met een Michelinster.

Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.

Om deze beleving compleet te maken kunt u overnachten in het aangesloten Hotel Klein Zwitserland en afsluiten met het uitgebreide Bilderberg ontbijt. Als u kiest voor het culinaire arrangement is een zeven-gangendiner in De Kromme Dissel, overnachting in Hotel Klein Zwitserland, Het Bilderberg Ontbijt en het kookboek ‘Inspiratie’ inbegrepen.
 

Boek hier uw arrangement>>

Team De Kromme Dissel


Wie werkt bij de Kromme Dissel, wordt een stukje van het geheel. Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werken zij dagelijks samen aan een beleving voor de gast.

Onder de bezielende leiding van chef-kok Tonny Berentsen wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern gekookt. In teamverband worden de gerechten gezamenlijk gecreëerd en bereidt met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn hierin de basisingrediënten.

Maître – Sommelier Ronnie Brouwer past dagelijks met zijn serviceteam, bestaande uit enthousiaste professionals, de finesses van het vak toe om het onze gasten aan niets te laten ontbreken. De wijnen die geschonken worden, zijn met zorg geselecteerd om een spannende en harmonieuze combinatie te maken met de gerechten. Ervaar zelf de gastvrijheid en culinaire creativiteit van het team van De Kromme Dissel!

Leer op ons blog onze medewerkers persoonlijk kennen>>
Bekijk ook onze vacatures>>


Winnaar van de Amusewedstrijd


 
 
Het team van De Kromme Dissel heeft dit voorjaar een amusewedstrijd uitgeschreven. Het winnende gerechtje wordt verwerkt in de volgende amusereeks die vanaf 1 oktober, als De Kromme Dissel 50 jaar bestaat, wordt geserveerd!

Op vrijdag 31 augustus stonden de chefs van De Kromme Dissel al vroeg in de keuken om de finalisten van de amusewedstrijd te ontvangen. Er is heerlijk gekookt en de winnaar is bekend. Bekijk snel het videoverslag!



Kookboek


 

Waar komt de inspiratie vandaan? ‘Proeven, voelen, ruiken en zien’, is het antwoord van De Kromme Dissel. ‘Laat je fantasie spreken, gebruik al je zintuigen om je te laten inspireren om creatief te zijn.

Dierbare herinneringen en vrolijke anekdotes, gelardeerd met schitterende foto’s van gerechten en amusante tekeningen onthullen het geheim van De Kromme Dissel in het nieuwe kookboek ‘Inspiratie’.

Lees meer over het kookboek>>


Fotogalerij

Reserveren

U kunt online reserveren via Couverts – zie reserveringstool hiernaast.

Voor gezelschappen groter dan 8 personen is reserveren door te bellen naar +31 (0)317 – 363 752 of te mailen naar:
klein-zwitserland@bilderberg.nl gewenst.

Voor een besloten gezelschap kunt u tot 10 personen de Staphorster kamer reserveren. Voor een gezelschap tot 24 personen kunt u de Hinderlooper stijlkamer reserveren. Voor grotere gezelschappen kunt u een combinatie maken of het restaurant exclusief reserveren. De Kromme Dissel is uitstekend te gebruiken in besloten vorm voor bijvoorbeeld uw bedrijfsevenement, personeelsfeest, jubileum of huwelijksdag.

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

  • Wintersluiting van 27 december 2018 t/m 3 januari 2019. Op vrijdag 4 januari openen wij vanaf 18.00 uur.
  • Op 21 april 2019, eerste paasdag, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 23 april is het restaurant gesloten.
  • Op 9 juni 2019, eerste pinksterdag, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 11 juni is het restaurant gesloten.
  • Zomersluiting 2019 is van dinsdag 23 juli t/m maandag 12 augustus 2019. Dinsdag 13 augustus openen wij vanaf 18.00 uur.
  • Woensdag 25 en Donderdag 26 december serveren wij ons kerstdiner.

Huisdieren zijn niet welkom in het restaurant.