Wie ben ik: Tijn Telders

Wie ben ik: Tijn Telders
Geboren op 0ktober 2004
Stagiaire en ambulant kok

Waar kom je vandaan? 
Ik ben geboren in het mooie Ede en woon er nog steeds.

Welke opleiding doe je of heb je gedaan? 
Op het Marnix college in ede heb ik de mavo afgerond. Nu doe ik de opleiding tot zelfstandig werkend kok aan het Astrum college in Velp 

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen? 
Zoals iedereen denk ik, ben ik via mijn eerste bijbaantje als 14-jarige jongen begonnen in de horeca. Dat was in de keuken bij la Cubanita in Ede. Hier kwam ik erachter dat ik de horeca inderdaad zo leuk vond als ik van tevoren dacht. Na het behalen van mijn mavo-diploma heb ik door mijn ervaringen in de keuken gekozen om de opleiding tot kok te gaan doen. 

Wat vind je het leukste aan de keuken? 
Het leukste in de keuken is natuurlijk het koken! Mooie gerechten maken, om ze vervolgens met trots aan de bediening te overhandigen. Alsik dan van de bediening hoor dat de gasten ervan genoten hebben, geeft dat mijzelf veel voldoening.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd? 
Na in 3 verschillende restaurants gewerkt te hebben die steeds een stapje culinairder waren vond ik het een goed moment om bij een restaurant met een ster te gaan stagelopen. In de omgeving, spreekt mij De Kromme Dissel het meeste aan. Bij mijn sollicitatie voor mijn stage werd mij de vraag gesteld of ik interesse had om voor mijn stage ambulant te komen werken. Dit vond ik een enorme eer en ik heb die kans met beide handen aangepakt. Ik heb het er enorm naar mijn zin als ambulant maar nu mijn stage is begonnen ook als stagiaire.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk? 
Naast mijn werk vind ik het leuk om mijn hobby te beoefenen. Ik speel namelijk trombone bij showband Irene in Ede. Verder vind ik het natuurlijk gezellig om met vrienden te zijn. 

Wat is je mooiste gerecht 
Het mooiste gerecht vind ik denk ik het huidige dessert van het menu “Framboos met Thaise basilicum en watermunt”. Er zitten mooie bereidingen in, lekkere frisse smaken en ziet er super mooi uit!

Kunnen we je volgen op insta? 
Ik ben zeker te volgen op Instagram namelijk onder de naam: @tijn.t 

Waar wil je staan over 10 jaar? 
Over tien jaar ben verwacht ik ergens op de wereld ervaring op te doen in een mooie keuken. Dit omdat ik dan nog steeds vrij jong ben en de wereld wil zien.