Wie ben ik: Safiera Albrecht

Naam : Safiera Albrecht
Geboortejaar : 15 Januari 1999
Functie : Leerling Gastronoom Sommelier (Gastvrouw) 2019-2020
Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren en getogen in Arnhem. En woon nu in het dorpje Elst (gld).

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik ben afgestudeerd voor de opleiding gastvrouw en toen doorgegaan naar de opleiding ‘Zelfstandig gastvrouw’. Die opleiding heb ik afgelopen jaar afgerond. Nu doe ik de opleiding Gastronoom / Sommelier in Tilburg op scholengemeenschap De Rooi Pannen. Ik vind het leuk en belangrijk om elke keer een stapje hoger op te gaan zowel met ervaring maar ook met kennis.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Mijn vader heeft in zijn jonge jaren als kelner gewerkt en zo kreeg ik van huis uit al alle horeca-weetjes en feitjes mee. Door mijn studiejaar voor zelfstandig gastvrouw heb ik een grote liefde ontwikkeld voor wijn. Ik was dan ook altijd stipt op tijd voor de wijnlessen. Soms wel eens een half uur te vroeg om af en toe nog de laatste wijntrends of feitjes op te vragen bij mijn oud wijnlerares. Toen ik merkte dat er geen sommelier opleiding was in de buurt heb ik me zonder twijfel aangemeld in Tilburg voor de opleiding Gastronoom / Sommelier.

Wat vind je het leukste aan de bediening?
Ik kan ontzettend genieten van de ervaring die ik op doe. Van zowel onze gasten, als de collega’s van de bediening maar ook van de koks in keuken. Uiteindelijk doe je het met z’n allen!

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ik wil elke ervaring meemaken. Of het nou klein of groot is. Daarom wil ik ook elke keer een niveau hoger gaan om mijn kennis en kwaliteiten te verbeteren. De Kromme Dissel geeft mij die kans en mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. Het is fijn bij de Dissel dat je jezelf kan en mag zijn en waar je mag en kan leren van iedereen.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk?
Ik hou ontzettend veel van zingen. Dat is dan stiekem ook mijn verborgen talent dat ik niet snel bloot geef. Maar als ik het doe kan ik er ontzettend van genieten. Zo heb ik mogen zingen bij Radio 538 voor ‘War Child’ met Marco Borsato en heb ik meegedaan met Idols!
Dat waren een ontzettend leuke ervaringen.

Wat is je mooiste gerecht/lekkerste wijn?
Ik ben zelf vegetarisch en kan heel erg genieten van mooie vegetarische gerechten. Je staat versteld hoe veel mogelijkheden en combinaties er ook in de vegetarische keuken mogelijk zijn. Ik sta daarom ook open voor alles. En vind het prachtig om te zien dat veel restaurants met name ook De Kromme Dissel met liefde vegetarische gerechten bereidt.

Mijn lekkerste wijn? Dat blijft altijd een moeilijke vraag. Ik vind het leuk om te zien dat er steeds meer vraag is naar meerdere Nederlandse wijnen. Zo ben ik ontzettend enthousiast over de wijnhoeve Colonjes met haar biologische wijngaarden in Groesbeek. En dan specifiek de ‘Johanniter wijn’ die ze daar maken. Deze frisse droge witte wijn is gemaakt in een Riesling-stijl. Frisse zuren met aroma’s van grapefruit, frisse appelen en perzik.

Wat zijn je favoriete hashtags?
#wine #grapes #krommedissel #lovely #learning (we moeten altijd blijven leren toch? 🙂

Kunnen we je volgen op insta?
Ja hoor natuurlijk : safieraaa_

Waar wil je staan over 10 jaar?
Het lijkt me fantastisch om samen met mijn vriend een eigen restaurant te beginnen. Hij in de keuken en ik in de bediening. Mijn vriend Sem doet op dit moment de opleiding gespecialiseerd restaurantkok aan de Vakschool Wageningen.