Wie ben ik: Olaf Martijn Nieuwenhuis

Olaf Martijn Nieuwenhuis
Geboortejaar: 1998
Woon in Wageningen

Naam: Olaf. Martijn. Nieuwenhuis.
Geboortejaar:1998

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren aan de overkant van de rivier, in een klein dorp genaamd Heteren. Momenteel woon ik in Wageningen.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik heb een half jaar Cultureel erfgoed gestudeerd aan de Amsterdamse hoge school van de kunsten. Deze opleiding heb ik niet afgemaakt, Verder heb ik mijn havo afgerond.

Hoe ben je in de Horeca terecht gekomen?
Het is allemaal begonnen als een bijbaantje. Al gauw vond ik mijn weg binnen de horeca en werd ik snel verliefd op het vak. Van een bijbaan ging het naar fulltime werk. Nu sta ik hier met al een mooi aantal jaren ervaring en verschillende horeca cursussen op zak.

Wat vind je het leukste aan de bediening?
Het mooiste vind ik om de gasten een ware ervaring/beleving te geven. Ik vind het heerlijk om te praten over wat mij het meest interesseert: mooie gerechten en goede wijnen. Wat is er nou mooier dan mijn hobby te combineren met werk?

Waarom heb je bij de kromme dissel gesolliciteerd?
Voornamelijk om zo veel mogelijk kennis op te doen. MIjn passie voor wijn wens ik graag uit te breiden en ook wil ik graag in een gedreven team werken met mensen met passie voor hun vak. Met de kans om in De Kromme Dissel te mogen werken val ik dus met mijn neus in de boter.

Wat vind je het leukste om te doen naast je werk?
Zowel voor mijn werk als privé ben ik veel bezig met lekker eten en het proeven van verschillende wijnen. Ik houd ervan om, wanneer ik vrij ben, goed te dineren. Dit doe ik vaak samen met mijn familie, vriendin of vrienden. Verder houd ik ook van cultuur, mooie steden en een terrasje op zijn tijd.

Wat is je mooiste gerecht/lekkerste wijn?
Wat het mooiste gerecht is dat ik ooit heb geproefd is een moeilijke vraag… Ik ben iemand die altijd open staat voor nieuwe smaken of producten. Als ik een keuze moet maken kom ik toch uit op een gerecht met langoustine. Maar mijn eigen pastabereiding mag ook niet ontbreken bij mijn favorieten gerechten.

Mijn mooiste wijn wil ik toch echt liever openlaten. Er zijn zoveel mooie wijnen, die ook per situatie weer anders gaan smaken. Dat maakt voor mij dat ik hier geen specifieke favoriet kan benoemen.

wat is je favoriete hashtag?
#Wijn #DeKrommeDissel natuurlijk! 🙂

Waar wil je staan over 10 jaar?
Over 10 jaar zou ik graag een bak aan ervaring willen hebben om eventuele plannen voor een eigen zaak met mijn vriendin te kunnen waarmaken. Voor die zaak werkelijkheid is, zou ik een leidinggevende functie wensen binnen een mooi restaurant.