Naam: Naomi Vrugt
Geboortejaar: 1997
Functie: assistent sommelier/medewerker bediening
Waar kom je vandaan:
Ik kom uit Elst en woon nu in Velp
Welke opleiding doe je/ heb je gedaan?
Ik heb de opleiding horeca management en ondernemer afgerond in Arnhem. In plaats van naar de Hoge Hotelschool te gaan, ben ik mijzelf meer gaan richten op de wijn. Inmiddels heb ik drie certificaten behaald.
Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Horeca is mij niet met de paplepel ingegoten, maar van kinds af aan had ik al veel interesse in koken. Hierdoor heb ik gekozen voor een opleiding die zowel voor de keuken als de bediening is. Uiteindelijk kwam ik er achter dat ik de bediening veel leuker vond en vooral het maken van wijn- spijs combinaties.
Wat vind je het leukste aan de bediening?
Waar ik mijn voldoening uit haal is dat ik weet dat wij/ik alles er aan doen om de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. Tevens vind ik het leuk dat we met ons vak nooit zijn uitgeleerd en elke dag weer iets nieuws leren.
Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging en wilde graag de stap maken naar een sterrenrestaurant. Ook kan ik hier ontzettend veel leren over de wijn.
Wat vind jij het leukste om te doen naast je werk?
Thuis vind ik het leuk om uitgebreid te koken, maar ook ga ik graag uiteten en borrelen met vrienden.
Wat is je mooiste gerecht/lekkerste wijn?
Wanneer wij iets te vieren hebben thuis of gasten hebben, maak ik graag onze favoriet: krokant gebakken zwezerik. Mijn favoriete wijnen zijn een strak droge riesling, Chassagne-Montrachet en natuurlijk kan Champagne/Sekt altijd!
Wat zijn je favoriete hashtags?
#wine #somm #cheese
Waar wil jij staan over 10 jaar?
Over 10 jaar hoop ik dat ik genoeg ervaring en kennis heb opgedaan, om dan als sommelier te mogen werken.
Met vriendelijke groet,
Naomi Vrugt