Wie ben ik: Luca Duppen

Naam: Luca Duppen
Geboortejaar: 1995 
Functie: Medewerker Bediening
Waar kom je vandaan: Het geweldig mooie Renkum

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik ben afgestudeerd met een Bachelor in Hotel Management aan de Stenden Hotel Management School te Leeuwarden.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Toen ik 15 was wilde ik wat geld verdienen, en ben toen als afwasser bij Klein Zwitserland begonnen. Alleen, ik wilde heel graag voor de schermen aan het werk en ben toen verder gaan zoeken. Vervolgens heb ik gesolliciteerd bij Drinks and Bites in Wageningen en hier heb ik toen twee jaar gewerkt. Hier is de passie voor de horeca zichzelf echt gaan ontwikkelen.

Wat vind je het leukste aan de bediening?
Zien hoe mensen genieten van dat wat je met je team samen voor de gast neerzet. Iedereen van ons team werkt met zoveel passie, en het is zo leuk om te zien dat het gewoon samen komt aan tafel en dat de gast daar van geniet.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ja da’s een leuke, ik heb niet gesolliciteerd. Ik ben voordat ik bij de Kromme Dissel begon, werkzaam geweest bij Fletcher Hotel Klein Zwitserland in zowel de receptie als in het restaurant. De collega’s van de Kromme Dissel hebben mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om bij hen te komen werken, en het bevalt ontzettend goed. Een hele eer vind ik het ! 

Wat vind je het leukste om te doen naast je werk ?
In mijn vrije tijd zoek ik graag m’n vrienden op. We wonen tegenwoordig verspreid door het land dus het zijn vaak kleine stedentripjes. Ook ben ik tegenwoordig wat vaker in de sportschool te vinden of aan het hardlopen. 

Wat is je mooiste gerecht/lekkerste wijn?
Het lekkerste gerecht kan ik echt niet vertellen, er zijn zo veel dingen die ik lekker vind. Zo heb ik laatst voor het eerst een cremeux van eekhoorntjesbrood mogen proeven en dat is me toch een geweldig gerecht ! Maar daartegenover staat dan ook weer een heerlijke lasagne waar ik van kan genieten. Qua wijn, ik vind een Zweigelt heerlijk maar kan ook zeer genieten van een glas champagne. Ik kan niet echt een favoriet noemen, ik vind alles wel lekker.   

Wat zijn je favoriete hashtags?
#travel #food #krommedissel #fotovansierk 

Waar wil je staan over 10 jaar?
Met de ervaring die ik nu op doe bij Restaurant de Kromme Dissel wil ik over 10 jaar een eigen bistro runnen. Maar wie weet wat er op mijn pad gaat komen, ik had ook nooit gedacht de kans te krijgen om bij de Kromme Dissel aan de slag te gaan.