Karin Rainer
38 jaar
Gastvrouw

Mijn naam is Karin Rainer, ik ben 38 jaar en ik woon in Wageningen. Ik ben geboren in Oostenrijk, in de provincie Karintië. Dat ligt aan de grens van Italië. Op mijn vijftiende jaar ben ik in Ede komen wonen waar ik begon aan de middelbare school ‘Het Streek’.

Van jongs af aan ben ik opgevoed met heerlijke Oostenrijkse gerechten. Ze zijn daar hartstikke trots op de eigen cultuur en daarbij ook op haar eigen ‘Küche’. Bijna alles wat we vroeger aten was biologisch, puur en typisch Oostenrijks. Zo hadden we een knödeldag en aten we veel heerlijke hammen en worsten. Deze herinneringen waren voor mij de drijfveer om de volgende stap te zetten naar de koksopleiding.

Toen ik het diploma basiskok in handen had ben ik doorgegaan met de opleiding gastvrouw. Dat lag me toch iets meer dan koken. Voor mijn stage kwam ik in het prachtige sterrenrestaurant ‘Het Koetshuis’ in Bennekom terecht. Daar werd ik verleid door het hoge niveau van gastvrijheid en culinaire kunstwerkjes. Na mijn opleiding heb ik in verschillende restaurants als O Mundo in Wageningen en Restaurant De Sterrenberg in Otterlo als zelfstandig gastvrouw gewerkt.

Nu werk ik sinds begin dit jaar bij De Kromme Dissel dat prachtig aansluit bij mijn passie. Ik denk en hoop er ook nog veel te kunnen leren over wijn-spijs combinaties. Meestal werk ik de avonduren, want dan ben ik overdag’s thuis voor mijn twee kinderen.

Ich freue mich darauf, Sie in De Kromme Dissel begrüßen zu dürfen!