Kaj Hendriks
Leerling bediening niveau 4

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Duiven, tot mijn 6e heb ik er gewoond. Nu woon ik bijna 14 jaar in Arnhem in de Schuytgraaf.

Welke opleiding heb je gedaan?
Ik ben gestart met de opleiding Gastheer/Gastvrouw op Rijn IJssel vanuit hier ben ik doorgestroomd naar de opleiding ‘Zelfstandig Werkend Gastheer’ en ben nu momenteel bezig met de ‘Leidinggevend Bediening’.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Ik starte met het keuzedeel ondernemen op de middelbare school toen ik 14 jaar was. Na een tijdje mochten wij een vak erbij kiezen. Koken behoorde ook tot de mogelijkheden.  Daar merkte ik dat ik met eten werken heel leuk vond.

Mijn oom André Gerrits heeft een eigen restaurant in Loenen aan de Vecht,  Restaurant ’t Amsterdammertje met één Michelinster.  Hij was vroeger sous- chef geweest bij De Kromme Dissel. Ik vroeg aan hem of ik een keer bij hem mocht meehelpen. Ik heb er toen zowel in de bediening als in de keuken gestaan en ik merkte daar “dit wil ik gaan doen!”

Tegen mijn 15e werkte ik er steeds vaker en hielp ik met kerst en zelfs in de skylounge van Ajax.  Ik heb daar veel geleerd en veel toffe ervaringen opgedaan. Van lunchroom tot bistrobar en nu gaat mijn avontuur verder bij De Kromme Dissel.

Wat vind je het leukste aan de bediening?
Ik vind het super leuk om alle gasten te ontmoeten een leuk praatje met ze te maken. Je maakt kennis met de mooiste wijnen en producten. Het mooiste blijft om onze gasten met een lach op hun gezicht de deur uit zien lopen.

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ik kende Tonny Berentsen, de chef al een beetje via André. Ik kwam hem toevallig weer eens tegen en hij vroeg mij of ik niet bij de Dissel wilde werken? Ik hoefde daar niet lang over na te denken; dit was de kans voor mij om nog meer te leren en nog meer ervaring op te doen. Zodoende terecht gekomen bij De Kromme Dissel.

Wat vind je het leukste om te doen naast werk?
Mij maak je blij met een leuke serie of een goede film, heerlijk wat snacks erbij en de hele avond genieten. Lekker wandelen met de hond en ik vind het tof om te fotograferen. Momenteel ben ik ook veel bezig met social media, dit is een hele leuke manier van creatief bezig zijn in de moderne wereld.

Wat is je mooiste gerecht/lekkerste wijn?
Mooiste gerecht wat een moeilijke vraag, ik heb heel veel lekkere gerechten gegeten maar het allerlekkerste vind ik toch wel als ik zelf Mexicaans kook… Tacos, Nachos, Wraps, dat kan ik elke dag wel eten. De lekkerste wijn die ik heb gedronken is toch wel de Pradorey Blanco hout gelagerde Verdejo. Die valt goed in de smaak bij mij hahaha.

Waar zie je jezelf over 10 jaar:?
Mijn doel is om ooit ook een mooie zaak voor mijzelf te open. Maar voor nu laat ik deze nog open en zie ik wel wat de toekomst doet!

Mijn favoriete hashtags?
Eigenlijk gebruik ik bij elk plaatje hashtags die bij de foto’s passen : mijn favorieten/meest gebruikte zijn toch wel : #food #fashion #wine

Ik ben te volgen via instagram.com onder de naam @kajhendrks neem gerust een kijkje!