Wie ben ik: Maurijn Gasseling

Maurijn Gasseling,
23 jaar oud,
Chef de partie.

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Doetinchem.

Welke opleiding heb je gedaan?
– Rietveld Lyceum, mavo (Doetinchem)
– Metzo College, consumptieve techniek (Doetinchem)
– Graafschap College, zelfstandigwerkend-kok niveau 3

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Vanaf kleins af aan hielp ik al mee in de zaak van mijn ouders, Snack Plus Gasseling in het centrum van Doetinchem. De rest van mijn familie werkt ook in de horeca of heeft een eigen horeca-zaak, dus je kan wel zeggen dat de horeca een beetje in mijn bloed zit, haha! Op een latere leeftijd begon het hogere segment mij meer aan te spreken en zo ben ik tijdens en na mijn opleiding in verschillende keukens gaan werken: Restaurant Riche en Restaurant De Zaak in Doetinchem, Villa Copera in Tolkamer en in het zuiden des lands in Maastricht werkte ik bij mijn eerste sterrenrestaurant Chateau Neercanne*.

Wat vindt je het leukst in de keuken?
Een avond flink gas geven achter het fornuis vind ik het leukst, maar een hele avond borden dresseren vind ik ook erg leuk om te doen.

Wat vind je het leukst naast het koken?
Uiteten gaan, voetbal, bier en wijn, kortom veel gezelligheid!

Waarom heb je gesolliciteerd bij De Kromme Dissel?
De kookstijl spreekt me erg aan en het is een supermooi bedrijf op top niveau.

Wat is jouw mooiste gerecht?
Ik houd van gerechten die heel erg simpel lijken maar toch erg veel smaak en power hebben. Ik kies dan voor een steak tartaar met
ganzenlever en verse truffel, heerlijk!

Waar wil je staan over tien jaar?
Poeh, dit vind ik een erg lastige vraag. Ik denk ergens aan het hoofd van een witte brigade in een zaak op top niveau en na een langere
tijd een eigen zaak.