Restaurant De Kromme Dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De sfeervolle oud Saksische boerderij dateert uit de 17e eeuw. Sinds 1971 wordt het restaurant gewaardeerd met een Michelinster.

Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.

Om deze beleving compleet te maken kunt u overnachten in het aangesloten Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland en afsluiten met een uitgebreid ontbijt. Als u kiest voor het culinaire arrangement is een zeven-gangendiner in De Kromme Dissel, overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, en een uitgebreid ontbijt inbegrepen. Om dit arrangement te reserveren kunt u telefonisch contact opnemen via 0317 – 319 104.

Team De Kromme Dissel


Wie werkt bij de Kromme Dissel, wordt een stukje van het geheel. Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werken zij dagelijks samen aan een beleving voor de gast.

Onder de bezielende leiding van chef-kok Tonny Berentsen wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern gekookt. In teamverband worden de gerechten gezamenlijk gecreëerd en bereidt met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn hierin de basisingrediënten.

Maître – Sommelier Ronnie Brouwer past dagelijks met zijn serviceteam, bestaande uit enthousiaste professionals, de finesses van het vak toe om het onze gasten aan niets te laten ontbreken. De wijnen die geschonken worden, zijn met zorg geselecteerd om een spannende en harmonieuze combinatie te maken met de gerechten. Ervaar zelf de gastvrijheid en culinaire creativiteit van het team van De Kromme Dissel!

Leer op ons blog onze medewerkers persoonlijk kennen>>
Bekijk ook onze vacatures>>


De Kromme Dissel business lunch


De keukenbrigade stelt dagelijks een businesslunch met mooie seizoens- en streekproducten samen. Voorgerecht, hoofdgerecht, glas wijn en koffie voor € 52,50 pp.  De lunch wordt geserveerd van woensdag tot en met vrijdag van 12:00 tot 14:00 uur. Reserveren kan door te bellen naar 0317 – 313 118.
Wijnproeverij Macedonische wijnen

Op woensdag 19 juni organiseert Michelinster restaurant De Kromme Dissel samen met Univin – wijnimport een bijzondere wijnproeverij. Wijnmeester Ronnie Brouwer en chefkok Tonny Berentsen zorgen met het team voor een onvergetelijke proeverij waar Macedonische wijnen centraal zullen staan. Er worden vijf gerechten en 6 wijnen gepresenteerd voor € 105,00 p.p. Reserveren kan door een mail te sturen naar restaurant@krommedissel.nl . Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus…..

 

Culinair De Kromme Dissel Arrangement


Combineer een culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland. Met dit arrangement geniet je van een:

  .
 • culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel
 • overnachting in Fletcher Hotel Klein Zwitserland
 • uitgebreid ontbijtbuffet
 • Kromme Dissel kookboek ‘Inspiratie’
 • informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes
 • gratis WiFi en parkeergelegenheid

Neem telefonisch contact op via 0317 – 319 104 om dit arrangement te reserveren.

Bekijk hier de website van Fletcher Hotel Klein ZwitserlandKookboek


 

Waar komt de inspiratie vandaan? ‘Proeven, voelen, ruiken en zien’, is het antwoord van De Kromme Dissel. ‘Laat je fantasie spreken, gebruik al je zintuigen om je te laten inspireren om creatief te zijn.

Dierbare herinneringen en vrolijke anekdotes, gelardeerd met schitterende foto’s van gerechten en amusante tekeningen onthullen het geheim van De Kromme Dissel in het nieuwe kookboek ‘Inspiratie’.

Lees meer over het kookboek>>


Fotogalerij

Reserveren

U kunt online reserveren via Couverts – zie reserveringstool hiernaast.

Voor gezelschappen groter dan 8 personen is reserveren door te bellen naar +31 (0)317 – 363 752 of te mailen naar:
restaurant@krommedissel.nl gewenst.

Voor een besloten gezelschap kunt u tot 10 personen de Staphorster kamer reserveren. Voor een gezelschap tot 24 personen kunt u de Hinderlooper stijlkamer reserveren. Voor grotere gezelschappen kunt u een combinatie maken of het restaurant exclusief reserveren. De Kromme Dissel is uitstekend te gebruiken in besloten vorm voor bijvoorbeeld uw bedrijfsevenement, personeelsfeest, jubileum of huwelijksdag.

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

 • Op 21 april 2019, eerste paasdag, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 23 april is het restaurant gesloten.
 • Op 9 juni 2019, eerste pinksterdag, is het restaurant geopend voor het diner. Dinsdag 11 juni is het restaurant gesloten.
 • Zomersluiting 2019 is van dinsdag 23 juli t/m maandag 12 augustus 2019. Dinsdag 13 augustus openen wij vanaf 18.00 uur.
 • Woensdag 25 en Donderdag 26 december serveren wij ons kerstdiner.

Huisdieren zijn niet welkom in het restaurant.