Restaurant De Kromme Dissel

Midden in de bossen van Heelsum ligt Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. De sfeervolle oud Saksische boerderij dateert uit de 17e eeuw. Sinds 1971 wordt het restaurant gewaardeerd met een Michelinster.

Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis internationaal modern gekookt. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer, werkt het team samen aan een bijzonder culinaire beleving voor iedere gast.

Om deze beleving compleet te maken kunt u overnachten in het aangesloten Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland en afsluiten met een uitgebreid ontbijt. Wanneer u kiest voor het culinaire arrangement is een zeven-gangendiner in De Kromme Dissel, overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland en een uitgebreid ontbijt inbegrepen. Om dit arrangement te reserveren kunt u telefonisch contact opnemen via 0317 – 319 104 of rechtstreeks boeken via www.kleinzwitserland.nl

Team De Kromme Dissel


Wie werkt bij de Kromme Dissel, wordt een stukje van het geheel. Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werken zij dagelijks samen aan een beleving voor de gast.

Onder de bezielende leiding van chef-kok Tonny Berentsen wordt er vanuit een klassieke Franse basis, modern gekookt. In teamverband worden de gerechten gezamenlijk gecreëerd en bereidt met precisie en gevoel. Liefde, creativiteit en vakbekwaamheid zijn hierin de basisingrediënten.

Maître – Sommelier Ronnie Brouwer past dagelijks met zijn serviceteam, bestaande uit enthousiaste professionals, de finesses van het vak toe om het onze gasten aan niets te laten ontbreken. De wijnen die geschonken worden, zijn met zorg geselecteerd om een spannende en harmonieuze combinatie te maken met de gerechten. Ervaar zelf de gastvrijheid en culinaire creativiteit van het team van De Kromme Dissel!

Leer op ons blog onze medewerkers persoonlijk kennen>>
Bekijk ook onze vacatures>>


Kookboek


 

Waar komt de inspiratie vandaan? ‘Proeven, voelen, ruiken en zien’, is het antwoord van De Kromme Dissel. ‘Laat je fantasie spreken, gebruik al je zintuigen om je te laten inspireren om creatief te zijn.

Dierbare herinneringen en vrolijke anekdotes, gelardeerd met schitterende foto’s van gerechten en amusante tekeningen onthullen het geheim van De Kromme Dissel in het nieuwe kookboek ‘Inspiratie’.

Lees meer over het kookboek>>


Culinair De Kromme Dissel Arrangement


Combineer een culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel met een overnachting bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland. Met dit arrangement geniet je van een:

  .
 • culinair 7-gangen diner in restaurant De Kromme Dissel
 • overnachting in Fletcher Hotel Klein Zwitserland
 • uitgebreid ontbijtbuffet
 • Kromme Dissel kookboek
 • informatiepakket van de omgeving inclusief fiets- en wandelroutes
 • gratis WiFi en parkeergelegenheid

Neem telefonisch contact op via 0317 – 319 104 om dit arrangement te reserveren.

Bekijk hier de website van Fletcher Hotel Klein ZwitserlandFotogalerij

We zien u graag!

Met de versoepeling van de horeca maatregelen is het  weer mogelijk om te reserveren voor een lunch of diner in ons restaurant. Zoals beschreven in de richtlijnen van het RIVM is het verplicht dat u van te voren een tafel reserveert en dat er voorafgaande uw bezoek een coronacheck plaatsvindt middels enkele vragen. Onze tafelschikking is momenteel ingericht op tafels voor 2 personen en de mogelijkheden voor groepen beperkt. Wilt u met meer dan 2 personen komen dineren, neem dan telefonisch contact met ons op wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Diner
Wij serveren vanwege de beperkingen tijdens het diner alleen het 7-gangendiner

Lunch
Wij verzorgen iedere donderdag en vrijdag de lunch vanaf 12:00 uur. Wij serveren enkel een 5 gangen-lunchmenu waarbij u een wijnsuggestie krijgt van onze sommelier. Als het weer dat toelaat serveren wij de lunch buiten op het terras. Heeft u een lunchvoucher? Deze is nog steeds geldig op beide dagen maar geeft nu korting op het 5 gangen-lunchmenu.

 

Dineren en overnachten?

Boek nu het compleet verzorgd 2-daags De Kromme Dissel Arrangement waarbij u geniet van het speciaal samengestelde 7-gangenmenu, een heerlijke overnachting en een uitgebreid ontbijt om de volgende dag goed mee te starten. Als extraatje ontvangt u een mooi kookboek van De Kromme Dissel om de ultieme beleving bij u thuis voort te zetten.

Boek nu uw overnachting!

Aangepasten openingstijden

 • Het restaurant heeft zomersluiting van dinsdag 28 juli t/m maandag 10 augustus 2020. Dinsdag 11 augustus openen wij vanaf 18.00 uur.
 • Op kerstavond (24 december) is het restaurant gesloten.
 • Kerstlunch: op 25, 26  december serveren wij onze vijfgangen kerstlunch van 12:00 uur tot 16:00 uur.
 • Kerstdiner: op 25, 26 en 27 december serveren wij ons kerstdiner vanaf 18:30.
 • Het restaurant is van 28 december t/m 4 januari gesloten. Op dinsdag 5 januari 2021 openen wij vanaf 18:00 uur.

Heeft u specifieke dieetwensen of wilt u vegetarisch eten? Het is prettig wanneer u voorafgaand aan uw bezoek of bij de reservering alvast vermeldt wat uw speciale wensen zijn, dan kunnen wij daar rekening mee houden. Huisdieren zijn niet welkom in het restaurant.