Terug

Wie ben ik: Robin de Groot

Robin de Groot, 23 jaar, patissier (uit dienst).

robin-2

Mijn naam is Robin de Groot. Ik kom uit Lelystad en heb tijdens mijn middelbare school een bijbaan gehad bij ‘la place’ in Zwolle .Thuis bakte en kookte ik ook al veel en was vaak bezig met eten. Kookprogramma’s kijken, en het lezen van kookboeken. Toen ik een opleiding moest kiezen wist ik al snel dat het iets met horeca te maken moest hebben.

Ik kwam er al snel achter dat ik de kooktheorie en praktijklessen in de keuken veel leuker vond dan de management vakken. Na een jaar hotelschool maakte ik de overstap naar de opleiding zelfstandig werkend kok. Voor mij een hele logische stap.

Tijdens de koks opleiding kregen we een workshop over chocolade. Dat vond ik zo interessant, dat ik me meer in chocola ben gaan verdiepen. Nu is het één van mijn grootste hobby’s. Het gebruiken van nieuwe technieken en het verzinnen van smaakcombinaties maakt het heel variërend!

Toen ik te horen kreeg dat ik was aangenomen bij De Krommel Dissel, was ik heel blij en ben ik van Lelystad naar Dodewaard verhuisd. Het is heel gaaf dat ik bij De Kromme Dissel de kans krijg mijn eigen desserts te ontwikkelen en te laten zien wat ik kan!

Kom jij mijn nieuwe desserts eens proeven?