Terug

wie ben ik: Patrick wu

Patrick Wu, 31 jaar, chef de partie.

patrick-0031

Ik werk vanaf mijn vijftiende in de horeca en in 2012 de Opleiding MHS in Almelo afgerond. Eenmaal klaar met de Middelbare Hotel School kwam ik vaardigheden en kennis te kort om mezelf te kunnen meten met zelfstandig werkende koks.

Daarom besloot ik de opleiding zelfstandig werkend kok te volgen. Bij het gezellige Restaurant ‘Au Coin Des Bons Enfant’ in Maastricht en het met een Michelinster bekroonde restaurant ‘De Bloemenbeek’ in De Lutte heb ik mijn leerling periodes genoten.


Na het met succes afronden van de opleiding zelfstandig werkend kok, koos ik ervoor om mijn koffers te pakken en een sterke basis op te bouwen in Londen bij keukens op wereld niveau. Londen heeft me veel mogelijkheden geboden om in topzaken te mogen werken. Ik had er de eer om voor chefs als Micheal Roux jr & Albert Roux, Heinz Becks en Master Patissier Jonathan Deddis te mogen werken. Mijn ervaringen waren onvergetelijk en heeft me na vier en een half jaar, de kennis gebracht om te creƫren en koken op top niveau.

Terug in Nederland ben ik bij restaurant Bridges in Amsterdam aan de slag gegaan als chef de partie. Op een zekere dag kregen mijn vrouw en ik het wonderlijke nieuws dat mijn vrouw zwanger is van een tweeling. Hierdoor was het onmogelijk om mijn baan in Amsterdam te houden in combinatie met onze eerste dochter (van 2 jaar oud) en de lange reisafstanden van Arnhem naar Amsterdam op en neer, want in Arnhem woonden we. Mijn keuze om Bridges te verlaten en voor mijn thuissituatie te kiezen was op dat moment het juiste.

Sanadome Nijmegen kon me de beste balans geven tussen werk en vrije tijd die ik op dat moment nodig had. Na twee zware jaren, toen de tweeling dames iets ouder waren werd het op het thuisfront iets minder druk met de kinderen. Het werken in een topzaak was al die tijd wel een gemis en De Kromme Dissel bood me de kans om de draad weer op te pakken. De keuken van zo’n mooi restaurant voelt als mijn tweede thuis, ik kijk er enorm naar uit om met de Kromme Dissel de volgende stappen te zetten.

Waar ik het meest van geniet op dit moment? Dat zijn de drukke zaterdagen wanner we flink gas moeten geven en vervolgens mogen genieten van een welverdiend weekend met mijn prachtige gezin.