Terug

Wie ben ik: Nina Kersten

nina plat (1 van 1)“Toen ik werd gevraagd het team te versterken, voelde ik mij ontzettend trots!
Nina Kersten-19 jaar-Ambulant bediening (uit dienst)

Waarom heb ik voor de horeca gekozen?

Vanaf een jonge leeftijd heb ik altijd al in de horeca willen werken. Ik fantaseerde vroeger, als klein meisje, dat ik de baas was van een groot hotel.

Als meisje van 6 tekende ik het hotel tot in de kleinste details. De kamers met een extra luxe bubbelbad, lange gangen en het chique restaurant, tekende ik met veel bloemen en grote gedekte tafels. Ik had het geluk dat mijn ouders veel reisden en mij meenamen naar mooie restaurants en luxe hotels. Ik vond het heerlijk om in die hotels te verblijven en vaak zag ik mezelf daar al werken. De liefde voor die hotels is nooit verdwenen en ben, toen ik de keuze moest maken, gegaan voor de opleiding: Horeca Manager Ondernemer op de vakschool in Wageningen.

Hoe ben je bij De Kromme Dissel terecht gekomen?
Voor mijn opleiding, ben ik inmiddels begonnen aan mijn derde leerjaar, moest ik in mijn tweede jaar een stage doen van tien weken. Ik werd geselecteerd om dat te mogen doen bij de bedieningsbrigade van De Kromme Dissel. Er ging een wereld voor me open! De finesses in de gerechten uit de keuken en de stijl van bedienen, dat op een losse manier toch op een zeer professionele manier op mij overkwam gaf mij de ambitie om op mij te richten op dit hoge niveau: het sterrenniveau. Na mijn stageperiode ben ik gevraagd om het team te versterken als ambulant op de drukste dagen en tijdens de vakantieperiodes. Ook als ambulant medewerker, word ik serieus genomen en krijg ik daardoor steeds meer zelfvertrouwen. Ik hoop dat ik binnen deze oude boerderij nog veel mag leren en later kan toepassen, misschien wel in mijn eigen hotel.

Wat is mijn mooiste moment in de Kromme Dissel?
Mooiste? Er zijn momenten genoeg. Met de kerst werken, in een bijna sprookjesachtige ambiance, was voor mij vorig jaar een hoogtepunt. Toen ik werd gevraagd het team te versterken, voelde ik mij ontzettend trots.

Maar het krijgen van een compliment van een gast blijft voor mij telkens weer een bijzonder moment. Wanneer gasten bijvoorbeeld tegen mij zeggen dat ik het zo leuk doe en heel enthousiast overkom.  Daar ga ik echt van stralen.