Terug

Wie ben ik? Merel van Loo

Merel van de Loo
Geboren op 19-05-1998
Chef de range

Waar kom je vandaan?
Ik ben 13 km van Heelsum opgegroeid in de mooie stad Rhenen.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Van jongs af aan leek het me al leuk om in de bediening te werken. Vanaf het moment dat ik oud genoeg was ging werken bij steakhouse Cunera in Rhenen. Daar besloot ik ook om een horeca opleiding te gaan volgen en ben inmiddels afgestudeerd aan RijnIJssel Vakschool Wageningen- leidinggevende bediening niv. 4

Waarom heb je bij De Kromme Dissel gesolliciteerd?
Ik heb bij restaurant het Kalkoentje in Rhenen mijn laatste jaar van de opleiding gedaan. Daar was het niveau al redelijk hoog maar de stap naar een echt Michelinster restaurant leek me toch een hele mooie uitdaging en kans om nog heel veel meer te leren over dit mooie vak!

Wat vind jij het mooiste gerecht en lekkerste wijn?
Wat ik het mooiste gerecht vindt is het tweede tussengerecht; sliptong met aardappelmousseline, beurre blanc saus, gepocheerde kwarteleitjes en truffel. Wat een top combinatie!
Lekkerste wijn? Oef dat is een moeilijke vraag. Ik heb laats de Chardonnay blauw uit Genoels Elderen geproefd en daar was ik wel heel erg van onder de indruk!

Waar wil je staan over 10 jaar?
Over 10 jaar zou ik graag een manager/ leidinggevende functie hebben in een Michelinster restaurant.

Wat zijn je favoriete hashtags #

#chiquetent #wijnenmetdemeiden (en #krommedissel natuurlijk😀)

Kunnen we je volgen op insta?
Insta: @merelvandeloo