Terug

Wie ben ik: Jeffrey Poulussen

jeffrey (1 van 1)Jeffrey Poulussen – Duiven – 20 jaar – leerling gastheer (uit dienst)

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?

Op mijn 15e begon ik mij te interreseren in de horeca. Ik heb toen gesolliciteerd voor een baan als ‘life cooking’ kok bij een hotelketen. Dit vond ik toen zo leuk dat ik begon met de koksopleiding. Nadat ik met de koksopleiding was begonnen wilde ik toch ook eens bij een a la carte restaurant gaan werken om te kijken wat de verschillen zijn. Ik ben gaan werken bij restaurant De Watermolen in Velp. Na een paar maanden in de keuken, kwam ik er echter achter dat ik het gastencontact miste. Hier hebben ze mij toen de kans gegeven om in de bediening te gaan werken. En werd nog enthousiaster over het vak.

Hoe ben je bij De Kromme Dissel terecht gekomen?

Vanzelfsprekend ben ik toen de gastheer opleiding bbl gaan volgen en heb ik vol zenuwen gesolliciteerd bij de Kromme Dissel. Het is toch wel spannend om te solliciteren bij een sterrenrestaurant. Bij de Kromme Dissel ben ik er nogmaals achter gekomen hoe leuk het gastcontact wel niet is. Hiernaast heb ik grote liefde voor de kaaswagen met zoveel soorten en smaken kaas gekregen. Uiteindelijk hoop ik dan ook alles te ontdekken, leren en natuurlijk ook proeven.

Waar sta je over 10 jaar?

Over 10 jaar zie ik mezelf graag als iemand die alles weet over kaas en wijn, en dat ik nog steeds werkzaam ben als gastheer.

Wat is je leukste moment bij De Kromme Dissel?

Mijn leukste moment bij De Kromme Dissel tot nu toe, is het moment dat de
Confrérie du sable d’Or  kwam eten. Dit is een besloten club Champagne kenners/ drinkers die de kunst van het sabreren beheerst. Dus dat je met een sabel met één slag de kurk van een Champagnefles kunt openen. Eens per jaar komt dit gezelschap samen om in gala-kleding een Champagne-diner te nuttigen dat ‘Le grand Chapitre’ wordt genoemd.

Er werden die avond vele flessen gesabreerd. Wat een feest!