Terug

Wie ben ik: Janneke van Impelen

Janneke van Impelen, 26 jaar uit Zeist, leerling kok (uit dienst)

janneke

Hoe ben je in de horeca terechtgekomen?

Ik was 14 toen ik als bijbaantje bij het eetcafé Pandarve van mijn oom ging werken. Pandarve in Zeist, vernoemd naar een fictieve planeet uit de stripreeks Storm, is de plek waar ik heb kunnen ruiken aan de horeca. Ik heb hier tijdens mijn schooltijd met veel plezier, zowel in de keuken als in de bediening, gewerkt.

Wanneer wist je dat je doorwilde in de horeca?

Na met twee studies te zijn begonnen, die niet helemaal naar mijn zin waren, ben ik de opleiding zelfstandig werkend kok gaan volgen. Deze opleiding is gelukkig wel echt iets voor mij en hier kan ik al mijn energie en creativiteit in kwijt. Mijn eerste leerbedrijf was Kasteel Kerckebosch in Zeist. Dat was een spannende stap, want met mijn eetcafé ervaring wist ik niet of ik klaar was voor de stap naar een zaak waar op niveau wordt gekookt. In het begin was het wel even wennen, maar ik ben super trots dat ik daar een veel betere kok ben geworden en daar met de jongens kon meekoken. Uiteindelijk heeft me dat ook de volgende mooie stap opgeleverd: mijn eerste sterrenzaak, De Kromme Dissel!

Wat verwacht je te leren bij De Kromme Dissel?

Ik verwacht van mijzelf dat ik zelfstandig kan werken en dat ik uiteindelijk werk als een volwaardig Chef de Partie. Voor nu wil me heel graag verdiepen in alles wat met brood te maken heeft. Dat maken we hier allemaal zelf en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren. Mijn eerste lading zuurdesem van speltdeeg staat klaar voor gebruik! Ik ben benieuwd.

Waar sta je over 10 jaar?

Over tien jaar hoop ik mijn eigen leuke bistro in Utrecht te hebben.

Wat is je leukste moment tot nu toe bij De Kromme Dissel?

Ik kijk elke week uit naar het personeelseten van zaterdag. Dan verwennen we onszelf met heerlijk eten. Vorige week hebben we zelf sushi gemaakt, wat uiteindelijk leidde tot het grootste stokjesgevecht ooit. Wat een feest was dat!