Terug

Wie ben ik: James Corbett

James (1 van 1)James Corbett, 33 jaar, chef de rang (uit dienst)

Ik ben geboren in Zuid Afrika in de stad Pretoria zo’n 60 km boven Johannesburg. Op m’n 4e verhuisden we naar Namibië en vervolgens op m’n 17 naar Nederland.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?

Ik was 11 jaar toen we tijdens een vakantie in Engeland verbleven. In een luxe hotel in Londen kreeg ik de horecakriebels.

Toen ik moest kiezen voor een vervolgopleiding na de middelbare school was er geen andere keuze mogelijk dan te kiezen voor de horeca. Ik ben toen begonnen aan een internationale horeca MBO opleiding in Den Haag.

Voor deze opleiding heb ik mijn stage gedaan bij Hotel Thistle Bloomsbury in Londen.
Ik was daar F&B supervisor en werd medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het hele hotel! In het begin was dit erg spannend en hectisch maar in de loop van de stage kon ik mij goed redden met de verschillende problemen en situaties die ik op mocht lossen of bijsturen.

Na deze opleiding werkte ik onder andere bij de ‘Holland Amerika lijn’, waar ik als ‘chef de rang’ werkte in het luxe ‘fine dining’ restaurant. Na dit avontuur kwam ik via Golden Tulip bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland aan het werk en kreeg begin dit jaar de kans mij te mogen bewijzen bij De Kromme Dissel. Bij de ‘Holland Amerika lijn’ had ik natuurlijk al de finesse gezien die op dit niveau vanzelfsprekend allerbelangrijkst is.

Ik vind het dan ook super dat ik deze ervaring weer mag toepassen in een heus sterrenrestaurant.

Wat is jouw mooiste moment in de Kromme Dissel?

Het is voor mij iedere dag een feest om er te werken, met gasten om gaan en lekkere wijn te proeven.

Proost!