Terug

Wie ben ik: Frauke Berentsen

FRAUKE BERENTSEN – 19 JAAR – DRIEL – MEDEWERKER BEDIENING

janneke

Hoe ben je in de horeca terechtgekomen?

Al sinds ik mij heugen kan, sta ik naast mijn vader op een krukje, mee te kijken hoe hij aan het koken is. Dat vond ik toen leuk, maar nu nog steeds! Wanneer ik iets ouder werd, ben ik zelf ook gaan koken. Dat begon met een roerei maken voor mijn ouders op zondag ochtend. Later mocht ik ook het avondeten klaarmaken, dit deed ik natuurlijk eerst altijd samen met mijn vader. Vanaf een jaar of veertien, begon ik zelf een beetje te experimenteren en werden de gerechten steeds mooier en lekkerder. Zo begon het koken als hobby. Maar na de havo besloot ik om van ‘horeca’ mijn beroep te maken.

Als 15 jarig meisje startte ik met een schakeljaar op de Vakschool Wageningen. Hiervoor moest ik een half jaar stagelopen. Van chef-kok Tonny Berentsen (mijn vader dus) mocht ik deze stage bij De Kromme Dissel doen. Ik heb daar van het keukenteam veel geleerd over bereidingen, producten en hoe het allemaal te werk gaat in de keuken. Nadat ik het schakeljaar had afgerond, begon ik in Hotel Klein Zwitserland als medewerker bediening. Daar leerde ik de basis van het serveren. Ik had heel erg de drang om beter te worden in de bediening en kreeg de kans om af en toe bij De Kromme Dissel te mogen werken. Vanaf mijn zestiende mocht ik er blijven als ambulant.

Waar sta je over tien jaar?

Over 10 jaar hoop ik mijn HBO diploma van Hoge Hotelschool Saxion in mijn zak te hebben en een mooie functie te bekleden als manager in een tof hotel of eigenaar te worden van een restaurant. Het één of het ander, de komende 10 moet ik sowieso nog veel studeren en ervaring opdoen!

Wat was jouw mooiste moment bij De Dissel?

De leukste momenten van de Kromme Dissel heb ik met kerst meegemaakt. Ik vind het erg leuk dat onze gasten altijd zo vrolijk en gezellig zijn en zich er altijd speciaal voor kleden. Maar het leukste van de kerst is dat ik dan samen mag werken met mijn vader. Omdat hij er vroeger nooit bij was maakt dat het voor mij extra speciaal.

Na twee dagen hard gewerkt te hebben, drinken we een borrel en viert het hele team kerst. Iedereen krijgt een cadeau en een mooi gedicht, zo sluiten we samen het jaar mooi af!