Terug

Wie ben ik: Falco Lens

Falco Lens19 jaar, woon in Tiel en ben student aan de vakschool Wageningen (uit dienst)

Waarom ben je kok geworden?

Falco (1 van 1)Ik vond het vroeger al heel tof om te tekenen en creatief bezig te zijn. Voor de middelbare opleiding koos ik voor de consumptieve afdeling. In de bakkerij en in de keuken daar kon ik lekker met m’n handen werken.
De creativiteit die ik kwijt kon bij het koken heeft voor mij de doorslag gegeven om verder te gaan leren voor kok.

Hoe ben je bij de Kromme Dissel terecht gekomen?

Op dit moment doe ik de koksopleiding aan de vakschool in Wageningen. Voor deze opleiding moet ik tien weken stage lopen en werd door Chef Tonny aangenomen bij De Kromme Dissel. Eerder werkte ik in Hotel Kerckebosch, waar Menno v/d Pol keukenchef is. Hij heeft eerder als leerling gewerkt in de Dissel en adviseerde mij bij de Dissel ook eens een paar weekjes stage te gaan lopen. Chef vroeg me of ik mijn 10-wekenstage er ook zou willen doen. Zo’n aanbod laat je natuurlijk niet liggen.

Wat doe je in jouw vrije tijd?

Naast het koken vindt ik het leuk om met mijn vriendin of vrienden lekker uit te gaan. Daarnaast vind ik het tof om aan scooters te sleutelen.

Welke ‘partie’ (discipline) trekt je het meest aan in de keuken?

Eigenlijk vond ik altijd de koude kant het meest interessant, maar ik krijg steeds meer te maken met de warme keuken waardoor mijn interesse voor dit gedeelte ook steeds meer wordt gewekt.

Waar sta je over 10 jaar?

Ik hoop in de komende jaren nog in veel andere sterrenzaken te mogen werken om een hele goede kok te worden. Misschien zou ik ooit wel een eigen zaak willen, maar dat zien we dan wel weer.