Terug

Wie ben ik: Erik de Meester

erik zwart wit-0915 Erik de Meester, 20 jaar oud, Leerling 4e jaars.

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit het pittoreske dorpje Terwolde gelegen in de gemeente Voorst.
Welke opleiding heb je gedaan?
– Veluws College Twello, VMBO-TL
– 1 jaar zelfstandig kok op het Aventus in Apeldoorn
– Nu in het examenjaar van niveau 4 gespecialiseerd kok op de Cas Spijkers Academie in Almelo

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Vanaf kleins af aan stond ik mijn moeder al te helpen toen zij thuis aan het koken of aan het bakken was. Toen ik 15 was begon ik met mijn eerste baantje als afwasser bij restaurant het Diekhuus waar ik ook betrokken werd in de keuken. Hier heb ik de eerste fijne kneepjes van het vak geleerd.Na drie jaar gewerkt te hebben bij ’t Diekhuus ben ik doorgegaan naar Landgoed het Roode Koper* in Leuvenum, toen mijn schooljaar afgelopen was ben ik daar gestopt om te beginnen bij de Kromme Dissel* waar ik nu ontzettend goed op mijn plek zit.

Wat vindt je het leukst in de keuken?
Het leukst in de keuken vind ik het priegelwerk aan de patisserie. Ik ben graag bezig met ingewikkelde recepten en het opmaken van bordjes met veel verschillende componenten.

Wat vind je het leukst naast het koken?
Als ik klaar ben met koken ben ik vaak bij mijn vrienden te vinden met een pilsje in mijn hand. Ook vind ik het erg leuk om met mijn kajak de IJssel op te gaan.

Waarom heb je gesolliciteerd bij De Kromme Dissel?
Ik heb gesolliciteerd bij de Kromme Dissel omdat ik bi j dit bedrijf de laatste vaardigheden kan leren die ik nodig zal hebben voor mijn examen. Ook spreekt de kookstijl mij erg aan en is het team naast professioneel, enorm gezellig.

Wat is jouw mooiste gerecht?
Het mooiste gerecht wat ik zelf verzonnen heb in een dessertje met de combinatie peer en rozemarijn.

Waar wil je staan over tien jaar?
Over tien jaar zou ik graag gelukkig in mijn eigen sterrenrestaurant willen staan met een gezellig gedreven team om mij heen.