Terug

Wie ben ik: Arne Dijkstra

arne (1 van 1)“Mijn passie ligt bij de creativiteit van keukens op sterrenniveau”

Arne Dijkstra-34 jaar-Wageningen-Chef de partie (uit dienst)

Hoe ben ik in de horeca terecht gekomen?

Na de middelbare school ben ik bedrijfskunde gaan studeren in Nijmegen, maar na twee jaar bleek dat ik mijn interesse toch meer uit ging naar het koken. Ik wilde iets met mijn handen gaan doen en ben begonnen met de koksopleiding op de vakschool in Wageningen. Sindsdien sta ik in de keuken.

Waar heb je allemaal gewerkt?

Voor de koksopleiding moest ik verschillende stages lopen en heb mijn eerste stage gedaan bij de Kromme Dissel. Van dan daar uit werd ik door de toenmalige sous chef Andre Gerrits aanbevolen bij restaurant Blaauw, toen nog in Ouderkerk aan de Amstel, waar Ron Blaauw de scepter zwaaide. Ik heb het daar heel erg naar de zin gehad en veel geleerd. Op dat moment kwam ik er achter dat mijn passie ligt bij de creativiteit van keukens van sterrenniveau. De volgende stages waren wat meer in de buurt en waren bij Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen en bij O Mundo in Wageningen. Verder heb ik ook nog gewerkt bij Basiliek in Harderwijk. En nu alweer 5 jaar terug op het oude nest.

Waarom ben je hier komen werken?

Ik heb op school alle topzaken in de regio aangeschreven om stage te mogen lopen en kwam zo terecht bij De Kromme Dissel, waar ik al snel mijn draai vond.

Wat is jouw mooiste moment in de Kromme Dissel?

Voor de kerstuitzending van TV Gelderland kwamen ze de kerstdrukte filmen en daar stond ik voor het dessert de sneeuwpoppen af te spuiten met een chocoladeverfspuit. Hier kreeg ik veel reacties op en dat was erg leuk. Het mooiste moment van de week is op zaterdagavond als we na een week hard werken met z’n allen op de werkbank proosten met een ijskoud biertje of een gin tonic!